Region

Šinzo Abe stigao u Srbiju

Japanski premijer Šinzo Abe sletio je na beogradski aerodrom "Nikola Tesla" gdje ga je dočekala premijerka Srbije Ana Brnabić.

Šinzo Abe u Srbiju dolazi u okviru evropske turneje, a domaćin mu je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.

Predsjednik Srbije izjavio je, uoči dolaska japanskog premijera da je to velika čast i da smo na tu posjetu veoma ponosni, te da je Srbija jedna od šest zemalja istočne Evrope koju će posjetiti, u kojoj će se najduže zadržati i jedina zemlja koju će posjetiti, a koja nije članica EU.

Ceremonija svečanog dočeka biće priređena ispred "Palate Srbija", a prisustvovaće i predsjednica Vlade Ana Brnabić, koja će učestovati i na plenarnom sastanku delegacija Srbije i Japana.

Japanski premijer u dvodnevnu posjetu Srbiji stigao je zajedno sa delegacijom japanskih privrednika, a to je i prva posjeta jednog japanskog zvaničnika Beogradu na tako visokom nivou u posljednje tri decenije, pa je dolazak Abea unaprijed dobio epitet "istorijski".

Prema programu, poslije podne predviđen je sastanak delegacija sa privrednicima dvaju zemalja, na kojem će se učesnicima obratiti Vučić, Abe i Brnabićeva.

Ministarka za evropske integracije Jadranka Joksimović i ambasador Japana u Srbiji Đunići Marujama potpisaće Notu o volonterskom programu japanske prekomorske saradnje.

 

Izvor: rts

 

  

Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog