Region

Reakcije na ubistvo Olivera Ivanovića

Vijest o ubistvu lidera Građanske inicijative „Srbija, demokratija, pravda“ Olivera Ivanovića koju je cijelokupna javnost primila sa velikom tugom i nevjericom, potresla je cijeli region. Mnogi političari ali i ostale javne ličnosti su se oglasili putem društvenih mreža izražavajući saučešće porodici ubijenog kao i nevjericu zbog tragičnog događaja.

Bivši predsjednik Srbije Boris Tadić izjavio je saučešće porodici Olivera Ivanovića, istakavši da je Ivanović bio uvijek i svom snagom u borbi protiv albanskog i srpskog ekstremizma na Kosovu i da je zato ubijen. Tadić je istakao i to da je Ivanović bio jedan od najhrabrijih, najobrazovanijih i najodlučnijih ljudi koje je srpska politika ikada imala na KiM.

„Ubistvo Olivera Ivanovića je najočitiji dokaz da se Srbija vratila u devedesete godine, jer Srbijom i vladaju lideri iz devedesetih“, napisao je Tadić na svom twitter nalogu.

Predsjednik Narodne stranke i bivši ministar spoljnih poslova Srbije Vuk Jeremić je rekao da je Ivanović bio žrtva pasjih sinova u pasjem vremenu.

„Slava mu. Žrtva pasjih sinova u pasjem vremenu kojem će doći kraj“, napisao je Jeremić na twitter nalogu.

Najdubolje saučešće porodici Ivanović izjavila je i premijerka Srbije Ana Brnabić.

„Ubistvo Olivera Ivanovića za Srbiju je teroristički i kukavički čin koji ugrožava stabilnost u čitavom regionu. Očekujemo brzo rešenje ovog strašnog zločina. Najdubolje saučešće porodici“, napisala je Brnabićeva.

I aktuelni Ministar za zajednice i povratak i zamjenik Predsjednika Vlade u Vladi Kosova Dalibor Jevtić se oglasio, rekavši da je ubistvo Ivanovića uznemirilo sve građane.

„Ubistvo, atentat na Olivera je uznemirilo sve građane. Ovo je šok koji je podigao sve nas. Žalosno. Moje iskreno saučešće porodici Ivanović“, napisao je Jevtić.

Najdublje saučešće porodici Ivanović izjavili su i političari u Republici Srpskoj.

„Strašno ubistvo Olivera Ivanovića, čovjeka koji je uvijek plijenio dobrotom, smirenošću i skromnošću a šta je sve tek preživio posljednjih godina. Neka mu je vječna slava i da počiva u miru....“, napisao je Branislav Borenović, predsjednik PDP-a.

 

Frontal

 

 

 

Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog