Banja Luka

Eko Toplana grije od 1. februara: Za potrošače sa kalorimetrom novi računi

Toplana na drvnu sječku idućeg mjeseca konačno preuzima sistem grijanja u Banjaluci, a za potrošače koji su ugradili kalorimetar to znači novi cjenovnik.

– Na narednoj sjednici Skupštine grada 31. januara, razmatraće se tri odluke kojima se povjerava djelatnost grijanja u gradu novoj toplani. Ako donesemo ove odluke, od 1. februara bi novo preduzeće „Eko toplane Banjaluka“ preuzelo grijanje grada u punom kapacitetu – najavio je gradonačelnik Igor Radojičić.

Za potrošače kod kojih se obračun vrši po metru kvadratnom neće biti izmjene cijena, kao ni za poslovne prostore kod kojih se obračun vrši po istalisanoj snazi. Ipak, građani koji su u stanove ugradili kalorimetar dobijaće drugačije račune.

– Uvodi se fiksni dio plus obračun utošene energije. Plaćaće se ono što je kalorimetar obračunao kao trošak energije u samom stanu, i ta cijena će biti nešto niža, a uvodi se fiksni dio koji će se plaćati 12 mjeseci za proizvodnju i isporuku energije, koji do sada nije obračunavan pa su taj trošak snosili potrošači koji su plaćali po kvadratnom metru – naveo je Radojičić, ali nije precizirao koliko će iznositi fiksni dio.



Izvor: Blic
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog