Vijesti

Gradonačelnik Doboja se počastio limuzinom od 111.000 KM!

Gradonačelnik Doboja Obren Petrović počastio se tokom novogodišnjih praznika, o trošku svojih građana koji su preživjeli katastrofalne poplave, novom limuzinom vrijednom čak 111.148 KM sa uračunatim porezom na dodatu vrijednost, otkriva portal CAPITAL.ba.

Ugovor je odmah poslije praznika, 4. januara, dodijeljen firmi „Autorad“ iz Pelagićeva, bez podataka o kojoj marki luksuznog automobila je riječ. Još interesantniji je podatak da će o preskupom Petrovićevom šopingu gradska Skupština možda raspravljati tek 28. februara, za kada je zakazano zasjedanje.

U ugovoru stoji da je ponuda ove firme bila i jedina pristigla na tender, iako su dokumentaciju, između ostalih, preuzeli „Brčko gas“, „Hyndai Auto BiH“, „Auto Centar“, „Market Auto“, „Lada auto“ i „Auto servis Senković“.

Takođe, posebno je podebljana stavka „najniža cijena“, ali i da je sve provedeno u skladu sa Zakonom o javnim nabavkama BiH.

Odbornica SNSD-a u dobojskom parlamentu Sanja Vulić za CAPITAL je rekla da zasjedanja nije bilo od polovine decembra te da je sporna kupovina prošla neopaženo.



„Izgleda da je Petroviću dosadilo vozilo koje već ima pa je odlučio da kupi novo. Skupština nije zasjedala od polovine decembra i nova sjednica zakazana je za 28. februar. Međutim, još nije poznato hoće li se i o ovom pitanju raspravljati“, navela je Vulić.

Drska kupovina stotine hiljada maraka vrijednog automobila uslijedila je ni pune četiri godine od kako je grad Doboj teško stradao u katastrofalnim poplavama. Štete koje je pretrpjelo stanovništvo, ali i privrednici procijenjene su na više od 200 miliona KM.

Građani Republike Srpske novac su izdvajali za Fond solidarnosti kako bi život u ovom gradu bio normalizovan. Osim toga, desetine miliona maraka u obnovu su uložili Evropska banka za obnovu i razvoj EBRD i Švedska razvojna agencija SIDA.


Uprava dobojskog „Vodovoda“ u automobilu od 133.000 KM

Slikovni rezultat za audi Q5Javni novac u Doboju ove godine ne štede, pa i “Vodovod Doboj” traži kreditora za lizing, kako je početkom mjeseca pisala Balkanska istraživačka mreža (BIRN), radi kupovine novog automobila – „audi Q5“ vrijednog 133.000 KM.

Kredit će biti otplaćivan pet godina, a “Vodovod” će u lizingu učestvovati s 40 odsto svog novca, odnosno više od 53.000 KM, dok će ostatak novca od 80.000 KM za kupovinu “terenskog” vozila otplaćivati 60 mjeseci.

Direktor “Vodovoda Doboj” Ognjen Mitrović za BIRN nije želio detaljnije da govori o ovoj kupovini, ali je naveo da su Nadzorni odbor i Skupština akcionara predvidjeli nabavku automobila do 180.000 maraka.

„Vozilo je namijenjeno za upravu”, kazao je Mitrović.

“Vodovod” je u ranijem tenderu, za koji sada traži kredit kako bi ga isplatio, izabrao luksuzni terenac „audi Q5“ s pogonom na sve točkove. Sami troškovi lizinga za kupovinu ovog automobila koštaće oko 15.000 KM. “Vodovod Doboj” je u 2017. godini kupio još jedan automobil od 49.000 KM.

 

Izvor: Capital 

 

Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog