Vijesti

Borenović sa Rahojem na zajedanju IK Međunarodne demokratske unije

Predsjednik PDP-a Branislav Borenović, tokom drugog dana zasjedanja Izvršnog komiteta Međunarodne demokratske unije (IDU), najjače internacionalne političke organizacije u svijetu, sastao se sa premijerom Španije Marijanom Rahojem.

Borenović je govoreći o ‎trenutnim izazovima,  istakao da je korupcija najizraženija pošast koja usporava i ugrožava normalan razvoj društva i najnegativnije utiče na budućnost, posebno mladih generacija.

„Za nas su veoma važna iskustva Španije u procesu ekonomskog oporavka i vidljivi su odlični rezultati i posvećenost razvoju španskog društva, što pokazuje da su naša nastojanja i program obnove Republike Srpske najbolji putokaz kako Srpsku i BiH učiniti ekonomski snažnim sa boljim perspektivama za sve njene građane“ istakao je Borenović.

Više od  50 partija tokom dvodnevne konferencije u Salamanci i Madridu, gdje je domaćin vladajuća Narodna partija Španije, razgovara o aktuelnim izazovima modernog društva i kreiranju ambijenta za stabilnu budućnost, vladavini prava, teme sigurnosti, društvenih fragmentacija borbe protiv korupcije itd.

Izvršni komitet Međunarodne demokratske unije čini više od 80 partija iz 60 zemalja svijeta,od kojih su najpoznatije Republikanska stranka iz SAD, CDU i CSU iz NJemačke, Konzervativne stranke iz Velike Britanije, Kanade i Norveške‎, Fides iz Mađarske, OVP iz Austrije, a PDP je punopravni član ove porodice stranaka već više od 10 godina.

 

Izvor: pdp.rs.ba

 

Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog