Sport

Medalja do medalje, a nigdje podrške

Talentovana karatistkinja iz Čelinca kraj Banjaluke Marina Radosavac (17) primjer je uspješne, istrajne ali i ponosne mlade djevojke i sportistkinje koja vrijedno trenira od svoje pete godine.

Gledajući pomno, kao dijete, borilačke filmove sa svojim ocem, crpila je inspiraciju ali i i bezuslovnu ljubav za sport kojim se bavi od djetinjstva. Niže medalje, ali i petice u školi, plijeni ljepotom i uspjesima!

Čak ni nakon neugodne saobraćajne nezgode pretprošle godine u kojoj je zadobila povrede lijevog koljena, ona nije posustajala da dosanja svoj san, pa su se, aktuelnoj vicešampioni Republike Srpske i BiH nastavili nizati uspjesi nedugo nakon dužeg oporavka.

Marina, inače nosilac crnog pojasa, nastavlja da svoju opštinu predstavlja u najboljem mogućem svjetlu osvajajući prva mjesta na međunarodnim takmičenjima. Podrška je, međutim, izostala.

- Smatram da se u Čelincu moji rezultati minimiziraju, i da puno veću podršku i priznanja imam u Banjaluci i federaciji BiH. U sve to sam se uvjerila i na minulom izboru najuspešnijih sportista grada Čelinca, gdje za mene nije bilo mjesta ni u jednoj kategoriji nagrađivanih. Kada sam naknadno saznala da ustanova koja organizuje manifestaciju izbora najboljih sportista planira da mi uruči sporedno priznanje mimo svih kategorija nagrađivanih sportista, odrekla sam se svih priznanja svoje lokalne zajednice, jer neprestano umanjuju moj trud i rad – razočarano je za „Novosti“ ispričala Marina Radosavac.

Marina je za 10 godina bavljenja sportom dobila tri minimalne kratkotrajne novčane pomoći svoje lokalne zajednice.

- Dodatni problem je to što svakodnevno putujem 15 kilometara na trening u Banjaluku. Uspijevam da održim kontinuitet dobrih rezultata isključivo zahvaljujući dobroj volji malog broja dobrih ljudi i ekstremnih odricanja mojih roditelja koji i finansiraju moje treninge i takmičenja. Pored roditelja velika podrška mi je trener Mirko Martinović kojem mnogo vjerujem.

Marina, inače odličan učenik drugog razreda Ekonomske škole u Banjaluci uprkos teškim okolnostima, ne gubi vjeru u svoju ljubav prema ovom sportu i nada se da će u budućnosti uspjeti da se okiti medaljom sa evropskog i svjetskog prvenstva pa i sa olimpijskih igara.

NAJVEĆI USPJESI

U septembru 2016. godine, Marina je imala saobraćajnu nesreću u kojoj je zadobila višestruku povredu lijevog koljena. Godinu dana poslije pauze Marina se vraća na tatami i u periodu od 10. septembra 2017. do 3. decembra 2017 osvojila je 11 medalja na raznim takmičenjima.

Najznačajniji uspjesi u 2017. godini su vicešampion Republike Srpske, zatim vicešampion BiH, čime je izborila pravo učešća na Balkanskim školskim igrama održanim u Novom Sadu, na kojima je osvojila četvrto mesto.

 
Izvor: Novosti 
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog