Sport

Ivana Španović prvakinja svijeta! (VIDEO)

Ivana Španović osvojila prvu titulu na Svjetskom dvoranskom prvenstvu. Srpska atletičarka doskočila na 6,96 u četvrtoj seriji šampionata u Birmingemu, što je ne samo najbolji rezultat na takmičenju već i najbolji skok ove godine.

Ivana Španović osvojila je zlatnu medalju na Svetskom dvoranskom prvenstvu, skokom od 6,96 metara u četvrtoj seriji takmičenje u Birmingemu, engleskom Zapadnom Midlendsu.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić iskoristio je Tviter da čestita Ivani Španović.

„Zlato Ivane Španović na Svjetskom dvoranskom prvenstvu istorijski uspjeh za srpsku atletiku! Sve čestitke za zlato i nenadmašan uspjeh!"

Čestitku je uputio i ministar omladine i sporta Vanja Udovičić.

Ovo je prvo ovakvo odličje za šampionku Evrope, koja je toliko puta morala da se zadovolji srebrnim odličjima.

„Svjetski dvoranski šampion? Zvuči jako, jako dobro", rekla je Ivana Španović neposredno po osvajanju zlatne medalje.

Amerikanka Britni Ris završila je kao druga, a treća je bila Njemica Sostin Mogenara.

Ovako je proteklo takmičenje u Birmingemu:

17.51 – Neće biti skoka ni u posljednjoj seriji, nije ni potreban! Šampionka Evrope postala je šampionka svijeta! Ivana Španović osvaja zlato!

17.47 – Ivana Španović donosi odluku da ne skače u petoj seriji, što je svakako ostavlja na vodećoj poziciji uoči posljednje serije.

17.34 – Ivana doskače na 6,96 i opet je prva poslije četvrte serije!

17.29 – Britni Ris nadmašila rezultat Ivane Španović! Počela je i četvrta serija skokova u kojoj učestvuje osam najboljih takmičarki. Prve tri takmičarke su popravile rezultate za po nekoliko cemtimetara, a Britni Ris doskače na 6,89 metara.

17.18 – U trećoj seriji Ivana je prestupila, ali je zadržala vodeću poziciju, jer konkurentkinje nisu uspjele da nadmaše njen skok u prvoj seriji. Trenutno na drugom mjestu je Njemica Mugenara-Tarum sa 6,85, a slijede je Amerikanke Burk sa 6,81 i Ris sa 6,77 metara.

16.58 – Počela je druga serija. Ivana u drugom skoku nešto slabija nego u prvom pokušaju. Doskačila je na 6,74, ali ostaje na liderskoj poziciji.

16.49 – Ivana je skočila 6,89 u prvoj seriji i trenutno je na prvom mjestu, a iza nje su dvije Amerikanke – Kvaniša Burks (6,81) i Britni Ris (6,76).

16.40 – Počelo je nadmetanje atletičarki u skoku udalj u prvoj seriji. Naša Ivana Španović startuje kao trinaesta, dakle posljednja, a prije nje je direktna konkurentkinja Britni Ris iz Sjedinjenih Američkih Država.

 

 

Izvor: RTS 
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog