Vijesti

Borislav Bojić napustio SDS

Borislav Bojić, poslanik u Predstavničkom domu Parlamenta BiH upravo je objavio da napušta Srpsku demokratsku stranku (SDS).

Kako javlja novinar "Nezavisnih" Bojić je u toku obraćanja u Parlamentu upravo potvrdio ono što se već danima spekuliše i na taj način demantovao svog, sada već bivšeg šefa, Vukotu Govedaricu, predsjednika SDS-a.

Upravo je Govedarica za pojedine medije juče izjavio da nisu tačni navodi da će Bojić napustiti stranku.

Bojić je dodao da čelnici SDS-a ne znaju za ovu njegovu odluku i da će upravo saznati preko medija, te da će od sada u Parlamentu djelovati kao nezavisni poslanik.

On je izjavio novinarima u Sarajevu da smatra da se stranka udaljila od ideje koja se zove SDS i da je jedan broj ljudi stranku doveo u tešku poziciju. 

"Ne može stranka da djeluje samo na relaciji Marijin dvor - Lukavica, posebno kada je riječ o odnosu prema Krajini i krajiškim kadrovima. To je duže vrijeme prisutno u SDS-u i ne želim da nosim odgovornost za SDS. Smatram da tu odgovornost trebaju da nose oni koji su SDS doveli u ovu poziciju", rekao je Bojić u pauzi sjednice Predstavničkog doma.

Na pitanje da li je napustio i članstvo u SDS-u, Bojić je odgovorio da "čim izađete iz Kluba izađete i iz stranke, ali oto-potom".

"Već duže vremena moji stavovi koje sam iznosio unutar stranke vrlo često nisu bili korespodentni sa stavovima drugih u stranci. U posljednje vrijeme to je prevršilo svaku mjeru", tvrdi Boijić.

On je izjavio da o ovom svom postupku nije obavijestio rukovdstvo stranke te da će to saznati od medija.

 

Izvor: Nezavisne 
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog