Vijesti

"Noćni vukovi" stigli u Republiku Srpsku

Ruski bajkeri poznati pod nazivom „Noćni vukovi“ stigli su u Republiku Srpsku, gdje su ih dočekali prijatelji na Graničnom prelazu Pavlovića most.

Oko dvadeset pripadnika „Noćnih vukova“ koji se nalaze na desetodnevnoj turneji, ušli su u Srpsku u utorak oko 19 časova preko Graničnog prelaza Pavlovića most, nakon što su četrdesetak minuta zadržani na srpskom graničnom prelazu.

Dočekali su ih, kako se navodi, prijatelji iz Srpske, takođe bajkeri, i u znak dobrodošlice uručili im pravoslavne ikone.

„Naše putovanje je pravoslavno hodočašće, posjećujemo manastire i prijatelje u Srpskoj i Srbiji, i to radimo posljednjih deset godina“, istakao je Evgenij Strogov, predsednik Moto-federacije Rusije i dodao da im je zadatak širenje duhovne veze između naroda.

Oni su u okviru svoje turneje u Srpsku stigli nakon Srbije.

U Bijeljini su posjetili manastir Svete Petke, a potom su se uputili u Brčko, a narednih dana boraviće u Banjaluci i Doboju.

U svim pomenutim gradovima posjetiće, navodi se, neku od pravoslavnih svetinja.

Strogov se na pitanje kako komentariše ugrožavanje bezbjednosti u BiH od strane „Vukova“, kako su to plasirali neki političari i mediji u BiH, nasmijao.

„Nadamo se da će ova prašina, koja se bez razloga podigla, brzo da se slegne“, rekao je Strogov.

 

Izvor: sputnik
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog