Politika

Dodik: Osnova moje politike je stabilnost, razvoj i neupitnost Repbulike Srpske

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da je osnova njegove politike stabilnost, razvoj i neupitnost Republike Srpske.

"Srpska ima potencijal za razvoj, ali ima nedostajući dio na nivou BiH koji mora da bude otklonjen u funkciji njenog razvoja. Iz tog razloga sam se i kandidovao za srpskog člana Predsjedništva BiH, a ne iz nekih ličnih razloga", rekao je Dodik. 

Dodik je poručio da svim ljudima i narodima u BiH želi sve najbolje, ali da je on čovjek iz srpskog naroda i Republike Srpske, te da sve radi u interesu Srpske. 

On je rekao da ne želi da sprečava Federaciju BiH /FBiH/ u bilo kom razvojnom projektu, ali da niko iz FBiH ne treba da sprečava Republiku Srpsku u njenom razvoju. 

Dodik je naglasio da će se kada pobijedi na izborima za srpskog člana Predsjedništva BiH zalagati u političkom smislu da niko nikog ne zaustavlja u projektima. 

"Nemam ništa protiv da BiH što prije dođe do statusa kandidata, a kasnije i članstva u EU. Republika Srpska je ispunila sve uslove za evropski put", napomenuo je Dodik. 

Dodik je rekao da u BiH ništa ne može bez dogovora dva entiteta i tri naroda. 

"Republiku Srpsku u budućnosti ne može da spasi Milorad Dodik ili Marko Marković, već homogenizacija naroda kroz ideju koja se zove Republika Srpska i davanje mandata meni ili bilo kome drugom da u ime tog naroda vodi taj proces", zaključio je Dodik. 

 

Izvor: srna
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog