Vijesti

Digital Cities – pružanje potpore prosperitetu, sigurnosti i stabilnosti Velike Britanije i Zapadnog Balkana

Nakon tromjesečnog putovanja kroz Veliku Britaniju i Zapadni Balkan, pilot projekat Digital Cities dolazi u Birmingham na Završnu konferenciju, 26 – 27. mart.

Tromjesečno putovanje se privodi kraju Završnom konferencijom u Birminghamu 26. i 27. marta, koja okuplja profesionalce i donositelje politika iz Velike Britanije i zemalja Zapadnog Balkana kako bi predstavili postojeće projekte saradnje i otvorili mogućnosti za dalju izgradnju odnosa.  

Neki od govornika i predavača u zgradi Curzon Univerziteta u Birminghamu će biti Gaynor Cheshire, direktorica ˝Ormiston Akademije˝, koja se bavi kreativnim, digitalnim i izvođačkim umjetnostima, izvršna direktorica ˝Bristol is Open˝ Julie Snell, i Dom Breadmore, kreativni direktor ˝Ludic Rooms˝ univerziteta Coventryju.  

Posjeta vodećoj destinaciji za kreativno i digitalno poslovanje i alternativnu kulturu u Birminghamu i šire, Custard Factory, obilježiti će kraj pilot faze projekta Digital Cities.

Projekat Digital Cities

Projekat Digital Cities je kreiran kako bi podržao samit Zapadnog Balkana u Londonu u julu 2018. godine, kao dio Berlinskog procesa. Jedna od središnjih tema predstojećeg samita u Velikoj Britaniji će biti ekonomski rast kroz unaprjeđenje digitalnih mogućnosti. 

Financiran od strane vlade Velike Britanije i implementiran od strane British Councila u suradnji sa Creative Englandom i Culture Codeom, Digital Cities je osmišljen tako da kreira veze između kreativnih hubova i lokalnih vlada Zapadnog Balkana i Velike Britanije kako bi otkrili područja moguće saradnje, nove poslovne mogućnosti, i ekonomski i profesionalni razvoj. 

Od decembra 2017. godine 24 grada su se prijavila za sudjelovanje u dijalogu o politikama i razvoju na Zapadnom Balkanu i u Velikoj Britaniji, a preko 50 digitalnih i kreativnih hubova se aktivno uključilo u program.


Frontal
 
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog