Vijesti

Obilježavanje Dana policije Republike Srpske (FOTO)

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske danas u Banjaluci obilježava 4. april - Dan policije Republike Srpske.

Kod centralnog spomen obilježja MUP-a Republike Srpske, služen je parastos i položeni su vijenci za 782 poginula policajca Republike Srpske. U proteklom otadžbinskom ratu svoje živote za opstanak Republike Srpske dala su 252 pripadnika CJB Banjaluka.

Parastosu i polaganju vijenaca prisustvovali su predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović, ministar unutrašnjih poslava Republike Srpske Dragan Lukač, premijeka Željka Cvijanović, ministar rada i boračko-invalidske zaštite Milenko Savanović, direktor Policije Darko Ćulum, ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović i drugi zvaničnici Srpske.

Čubrilović je u ime Narodne skupštine i svoje ime čestitao Dan policije, uz želju da MUP i policija ostanu garant bezbjednosti, vladavine prava i provođenja zakona u Republici Srpskoj.

„Narodna skupština Republike Srpske nastaviće predano da radi na jačanju pravnog okvira za efikasno djelovanje i izgradnju jake policijske strukture, spremne da se suoči sa izazovima savremenog doba, posebno kada je riječ o borbi protiv kriminala, korupcije i terorizma“, naveo je predsjednik Čubrilović u čestitki.

Za danas je predviđeno i otvaranje Centra za obuku policije i svečani prijem u bivšoj kasarni Zalužani, kojem će prisustvovati predsjednik Srpske Milorad Dodik, premijerka Željka Cvijanović i ministar unutrašnjih poslova Dragan Lukač.

 

Frontal

 

 

 

Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog