Vijesti

Reformska agenda u Srpskoj odvija se u skladu sa predviđenom dinamikom

Predsjednica Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović razgovarala je danas u svom kabinetu sa šefom Delegacije Evropske unije i specijalnim predstavnikom Evropske unije ambasadorom Larsom Gunarom Vigemarkom.

Na razgovoru je ocijenjeno da se Reformska agenda u Republici Srpskoj odvija u skladu sa predviđenom dinamikom, te da reformski zahvati koje provodi Vlada Republike Srpske daju pozitivne rezultate, o čemu svjedoče i svi makroekonomski pokazatelji.

Ambasador Vigemark upoznao je predsjednicu Vlade Republike Srpske da je postupak izrade mišljenja Evropske komisije na odgovore na Upitnik, koje su izrađivale sve nadležne institucije u BiH u okviru sistema koordinacije pri kraju,  te da se u nastupajućem periodu može očekivati i njegovo zvanično predstavljanje.
 
Sagovornici su razmijenili mišljenje i o aktivnostima koje se sprovode u oblastima vladavine prava i reforme javne uprave, te se saglasili da sistem koordinacije predstavlja okvir za realizaciju svih aktivnosti u oblasti evropskih integracija u BiH, uključujući i proces programiranja sredstava pomoći Evropske unije IPA 2.
 
Vigemark će se danas sastati i sa predsjednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom kao i sa predsjednikom Narodne skupštine Nedeljkom Čubrilovićem.
 
Frontal
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog