Vijesti

Sastanak Radojičić-Mićić u Bijeljini

Delegacija Grada Banja Luka koju predvodi gradonačelnik Igor Radojičić, u zvaničnoj posjeti Gradskoj upravi Grada Bijeljina.

U Bijeljini je danas održan sastanak gradonačelnika Bijeljine i Banjaluke Miće Mićića i Igora Radojičića sa saradnicima, na kojem su razmijenjena iskustva u radu gradskih uprava, a razgovarano je i o mogućnostima za unapređenje saradnje dva grada.

Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić istakao je da ova posjeta predstavlja dobar vid saradnje Banjaluke i Bijeljine.

"Ovo je bio jedan dobar sastanak gdje smo u različitim oblastima razmijenili iskustva, pokušali da dobre prakse prenesemo iz jednog grada u drugi. Banjaluka i Bijeljina imaju jednu trećinu stanovništva Republike Srpske, tako da je odnos lokalne samouprave prema građanima u ova dva grada primjer i za druge gradove i opštine. Siguran sam da ima dobrih stvari koje možemo mi prenijeti u Bijeljinu iz Banjaluke, kao što i Banjaluka može iz Bijeljine", rekao je Mićić, dodajući da očekuje prijateljsku i dugotrajnu saradnju sa Banjalukom.

Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić zahvalio se na gostiprimstvu i istakao da je potpuno prirodno da dva najveća grada u Republici Srpskoj, Banjaluka i Bijeljina, sarađuju na ovakav način.

"Samim tim što je Banjaluka veći grad ne znači da ima sva riješenja koja su dobra, naprotiv neke druge lokalne zajednice mogu ponuditi često i bolja riješenja u pojedinim oblastima u kojima su napredovale", rekao je Radojičić.

Po ocjeni sagovornika način regulacije saobraćaja kružnim raskrsnicama u Bijeljini, kao i način izgradnje dječijih igrališta u Banjaluci, kroz javno-privatno partnerstvo su dobra rješenja i primjenjiva u oba grada.

Na sastanku je bilo riječi i o javno-privatnim partnerstvima u drugim oblastima, kao načinu rješavanja mnogobrojnih pitanja u lokalnim zajednicama.

"Obje lokalne zajednice imaju poteškoće zbog toga što imamo šanse i mogućnosti za određene aktivnosti, ali nas ograničava zakonski okvir. Zainteresovani smo za snažnu lokalnu zajednicu i decentralizovan sistem", istakao je Radojičić, dodajući da se približava datum kada će gradovi preuzeti kontrolu poreza na nepokretnosti, što će biti važan izvor prihoda za lokalne zajednice.




 

 

Frontal

Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog