Vijesti

Dodik: Brisel naštimovan da osuđuje samo Srbiju i Republiku Srpsku

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik u intervjuu za "Novosti" izjavio je da ga nečudi ćutanje EU na povampirenje ustaštva i fašizma u Hrvatskoj, jer je Brisel naštiman da osuđuje samo Srbiju i Srpsku.

"Vidjeli smo njihovo povlačenje u svemu u čemu su oštećeni Srbi. Zaista je bilo sramno pozivanje na uzdržanost u situaciji kada albanske snage hapse i maltretiraju Marka Đurića i Srbe na KiM. Da ne govorim o njihovoj poziciji oko Jasenovca. Ima bezbroj primjera njihovog navijačkog pristupa u BiH.", istakao je Dodik.

On je dodao da  negiranje i omalovažavanje zločina nad Srbima u Jasenovcu, neobilježavanje stradanja na adekvatan način, žmurenje na ustaške pokliče i parole duboko vrijeđaju ponos i osjećanja svakog od nas i ponižava naš narod.

"To je neprihvatljivo i neprimjereno, ali očigledno u Hrvatskoj nemaju snage da se izbore sa tim ekstremnim počiniocima.", rekao je Dodik.

Predsjednik Srpske je naglasio da će Srbija i Srpska insistirati na istini o ustaškim zločinima i da će pokušati da internacionalizuju ovo pitanje, te da će napraviti plan kako bi se ojačala spoznaja i istina o Jasenovcu i to snimanjem igrano-dokumentarnog filma.

Snimanje filma bi predstavljao jedan način komunikacije koju razumiju i mlađe generacije a kojim možemo pridobiti široku svjetsku pažnju, zaključio je Dodik.

 

Izvor: novosti

 

Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog