Društvo

Slobodan Vasković blog – BiH medijsko čudo

Prema najpouzdanijem svjetskom portalu za analitiku Alexa (alexa.com) blog Slobodana Vaskovića (slobodanvaksovic.blogspot.ba) dospio je na 94. mjesto najposjećenijih portala u Bosni i Hercegovini.

Veliki skok slobodanvaskovic.blog doživio je od početka aprila kada je Slobodan Vasković prvi započeo ozbiljno izvještavanje o smrti Davida Dragičevića.

Dokaz je ovo da često jedan novinar-bloger koji ima originalan istraživački pristup može biti čitaniji i uticajniji od medija čije redakcije broje po više desetina zaposlenih. 

Vasković kvalitetnim pisanjem, aktuelnošću, značajem svojih poruka i jačinom svoga stava kreira javno mnjenje u Bosni i Hercegovini. Koliko je postao bitan govori i to što je ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač na današnjem obraćanju u Narodnoj skupštini RS veći dio svog govora posvetio upravo Slobodanu Vaskoviću nazvavši ga „strašnim blogerom“ koji je instrumentalizovao Davora Dragičevića, oca nastradalog Davida, te da on svojim pisanjem terorište Republiku Srpsku. 

Lukač je pozvao Tužilaštvo da sasluša Vaskovića, ukoliko to ne urade onda protiv njega slijedi krivična prijava. Sve ovo predstavlja ozbiljno ugrožavanje slobode novinara Slobodana Vaskovića.


 

Na ovom linku možete pogledati kako je rangiran bilo koji portal iz BiH: www.alexa.com

 

Frontal
 
Twitter
Anketa

Da li će budući status Republike Srpske u BiH zavisiti od rješavanja statusa Kosova?

Rezultati ankete
Blog