Republika Srpska

Trebinje: Turski brend želi otvoriti fabriku

Svjetski poznati turski tekstilni brend LC Waikiki zainteresiran je da otvori fabriku u istočnoj Hercegovini, a kako je potvrđeno za naš portal pregovori su u toku. Vijest je ranije nagovijestio trebinjski gradonačelnik Luka Petrović, navodeći cijeli niz investicija koje bi mogle zaživjeti u narednom periodu u ovom našem gradu.

Na naš upit u vezi sa zainteresovanošću LC Waikikija iz Gradske uprave Grada Trebinja nam je potvrđeno da postoji obostrani interes te da su pregovori u toku. Zbog samih pregovora ostale informacije nisu dostupne javnosti.

Dolazak Turaka u Trebinje na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća spomenuo je gradonačelnik Luka Petrović, kazavši da je LC Waikiki uputio pismo namjere Gradu Trebinju te da sada razgovaraju o uslovima i zahtjevima potencijalnog investitora.

"Na njihovo pismo odgovorili smo da smo spremni dati povlastice za korištenje poslovnog centra Tini, gdje oni mogu otvoriti nekoliko stotina radnih mjesta", kazao je tom prilikom Petrović.

LC Waikiki modni je brend nastao u Francuskoj 1988. godine, nastavljajući 1997. godine kao turska kompanija pod okriljem LC Waikiki Mağazacılık Hizmetleri Ticaret A.Ş. Danas posluju sa 857 trgovina u 38 zemalja.

Trebinjske vlasti ističu i druge najavljene investicije, kao što je izgradnja hotela kompanije "Nešković" u Zasad polju. Interes za kupovinu zemljišta za svoje poslovne centre pokazale su i kompanije FIS iz Viteza i Termomont iz Gruda.

 

 

Izvor: Klix
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog