Banja Luka

Spasovdanska litija povodom krsne slave Grada Banjaluka (FOTO)

U Sabornom hramu Hrista Spasitelja služena je Sveta arhijerejska liturgija povodom obilježavanja krsne slave Grada Banjaluka.

Liturgiju je služio episkop banjalučki Јefrem, te episkopi novogračaničko-srednjozapadnoamerički Longin i kanadski Mitrofan. 

Osveštano je slavsko žito i kolač, a potom je krenula svečana litija na kojoj je prisustvovao veliki broj građana kao i predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik.

Predsjednica Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović uputila je čestitku gradonačelniku Banjaluke Igoru Radojičiću i svim građanima Banjaluke, povodom Spasovdana – slave Grada.

„Povodom Spasovdana – slave Grada, Vama, predsjedniku Skupštine grada, odbornicima i svim građanima Banje Luke upućujem najsrdačnije čestitke.

Banjaluka se u posljednjem periodu uspješno razvija, ostvaruje nove ideje i snažne inicijative.  Iskreno vjerujem da će, kao politički, administrativni, finansijski, kulturni i obrazovni centar Republike Srpske, Banjaluka napredovati na svim poljima, kao otvoren i prijateljski grad.

Neka i ovaj praznik, uz poštovanje naše bogate tradicije, bude vodilja za stvaranje što kvalitetnijeg života u Banjaluci za sve njene građane“, navodi se u čestitki predsjednice Cvijanović.

 

 

Frontal
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog