Kultura

Održana Noć muzeja u Banjaluci

Raznolikim kulturnim programom sinoć je obilježena tradicionalna, trinaesta "Noć muzeja" u Muzeju Republike Srpske. Manifestacija, koju je otvorila načelnica Odjeljenja za zaštitu kulturnog naslijeđa u Ministarstvu prosvjete i kulture mr Milica Kotur, za temu je imala"Vino i srednji vijek".

Program manifestacije je podijeljen u dva dijela. Prvi dio, za najmlađe, donio je radionice "Postani i ti vitez", „Noćni letači– šišmiši, istine i zablude“ i „Noćni letači – sove, istine i zablude“, te nastupe plesnih i dramskih školskih sekcija.

"Specijalni dio programa bili su izložba haljina iz kolekcije „Kneginja“ (Melanija Studio), te "Vivia - čarobna radionica iznenađenja" za djecu", naglašavaju organizatori.

U drugom dijelu programa, predstavili su se i studenti Dramskog odsjeka sa Akademije umjetnosti Univerziteta u Banjaluci, a potom je svečano otvorena izložba „Priča o vinu“, autorke Nataše Kovačević, višeg kustosa biologa i koordinatorke manifestacije. Posjetioci su imali priliku da, uz Manjina peciva i dobra vina, uživaju u dobrim zvucima gudačkog kvarteta- Palladio string quartet te u nastupu Gradskog tamburaškog orkestra iz Banjaluke.

 

 

Izvor: Muzej RS
 
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog