Vijesti

Britanski parlamentarci u višednevnoj posjeti BiH

Parlamentarna delegacija Velike Britanije pri Interparlamentarnoj uniji doputovaće danas u višednevnu zvaničnu posjetu BiH, gdje će razgovarati sa zvaničnicima parlamenata BiH, Republike Srpske i FBiH i drugim zvaničnicima.

Teme razgovora sa zvaničnicima u BiH su razvoj demokratije, bezbjednosna situacija, trgovina između dvije zemlje, uloga civilnog društva i medija, te ostale važne teme, rečeno je iz PS BiH.

Prvi radni susret planiran je za sutra, 28. maja, kada je predviđen susret delegacije Velike Britanije, koju predvodi Najdžel Evans, sa delegacijom Parlamentarne skupštine BiH pri Interparlamentarnoj uniji, a zatim i sa članovima kolegijuma Doma naroda i Predstavničkog doma PS BiH.

Sastanak sa predsjedavajućim Savjeta ministara Denisom Zvizdićem planiran je takođe za sutra, a kasnije i sa članovima Predsjedništva BiH.

Britanski parlamentarci će u utorak, 29. maja, boraviti u Mostaru, gdje bi trebalo da razgovaraju sa gradonačelnikom Ljubom Bešlićem, rukovodstvom Skupštine Hercegovačko-neretvanskog kantona i predstavnicima ambasada.

Gosti iz Velike Britanije u srijedu, 30. maja, trebalo bi da se sastanu sa predstavnicima Parlamenta FBiH, gradonačelnikom Sarajeva, članovima Međureligijskog vijeća BiH, Spoljnotrgovinske komore BiH, a Ambasada Velike Britanije u BiH potom će održati sastanak o temi "Sprečavanje seksualnog nasilja u projektu sukoba".

Posjeta britanskih parlamentaraca Banjaluci planirana je za četvrtak, 30. maja, kada će se susresti sa predsjednikom Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljkom Čubrilovićem, gradonačelnikom Igorom Radojičićem i predstavnicima nevladinh organizacija.

 

Izvor: Srna
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog