Banja Luka

Danas počinje viteški festival "Kastrum 2018"

Viteški red "Čuvari koplja Svetog Georgija" organizuju prvi međunarodni viteški festival "Kastrum 2018", unutar zidina tvrđave Kaste u periodu od 1. do 3. juna 2018. godine.

"Kastrum 2018" koji će trajati tri dana, okupaće pored likalnih posjetilaca, i veliki broj učestnika iz zemalja Evrope (Srbije, Crne Gore, Slovenije, Poljske, Mađarske i Češke).


Festival će započeti danas u 18 časova, simboličnim vjenčanjem kralja Stefana Dragutina i mađarske princeze Kataline Arpad, koje će se održati u Sabornom Hramu Hrista Spasitelja. Nakon toga, nastavlja se svečani defile učesnika do tvrđave Kastel. Na tvrđavi Kastel održaće se svečano otvaranje nakon čega će uslijediti koncert etno grupe Trag.

Učešće na festivalu potvrdilo je i nekoliko osnovnih škola iz Banjaluke, ali i drugih gradova Bosne i Hercegovine.

Drugi i treći dan festivala počinju u 10 časova. Posjetioci će moći da uživaju u bogatom programu koji je prilagođen za sve generacije, a uključivaće aktivnosti poput: bohur borbe, modernog mačevanja, streličarstva, kaligrafije, a za najmlađe će biti upriličena škola viteških vještina i izrađivanje viteške opreme od kartona, kao i lutkarstvo.

U subotu naveče će sve pristune zabavljati ansambl  Renesans iz Beograda.

 

Frontal

 

Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog