Kultura

MSURS na festivalu "Intermuzej 2018" u Moskvi (FOTO)

Međunarodni festival "Intermuzej 2018" u Moskvi na kojem ove godine učestvuje i Muzej savremene umjetnosti RS uz prisustvo nekoliko hiljada zvanica, medija i više od 420 učesnika juče je zvanično otvoren.

Prije zvaničnog otvaranja Intermuzeja 2018, visoka delegacija koju su predvodili potpredsjednica ruske vlade Olga Golodets, zamjenica Dimitrija Medvedeva i ministar kulture Ruske federacije Vladimir Medinski posjetili su izložbu „Prostor, oblik, dodir“  koju je MSURS priredio za Intermuzej 2018.

Na ceremoniji otvaranja govorili su Olga Golodets, potpredsjednica ruske vlade, Vladimir Medinski, ministar kulture Ruske federacje, Mihail Pjotrovski, direktor muzeja Ermitaž i Andrea Rihter, direktorica Foruma slavenskih kultura. 

Ovo je bila posebna prilika da direktorica MSURS dr Sarita Vujković i Andrea Rihter, direktorica Foruma slavenskih kultura predstave uvaženim posjetiocima projekat sa kojim se MSURS  predstavlja na ovom prestižnom festivalu, koji je za ovu priliku prilagođen na ruskom jeziku. Tokom razgovora, uvaženi  gosti su iskazali veliko interesovanje za ovaj projekat i predložili saradnju naše institucije sa Državnim umjetničkim muzejom „Puškin“, prestižnom institucijom za internacionalnu saradnju.

Ceremoniji otvaranja prisustvovao je i Dušan Perović, šef Predstavništva Republike Srpske u Rusiji koji je pružio podršku MSURS u realizaciji ovog projekta u Moskvi.

Intermuzej 2018, najznačajnija manifestacija iz oblasti muzejske djelatnosti u Rusiji je otvoren do 4. juna 2018. godine.

 

Frontal
 
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog