Banja Luka

Internet stiže na Banj brdo i u park "Mladen Stojanović"

Pristupne tačke za besplatan bežični internet na Banj brdu i u parku "Mladen Stojanović" trebalo bi da budu uvedene tokom ove godine, potvrđeno je u Turističkoj organizaciji grada.

TOBL će, kako su najavili, ove godine nastaviti saradnju s internet provajderima u cilju unapređenja mreže javnog besplatnog interneta na lokacijama od interesa za turizam grada.

Zoran Stanković, samostalni stručni saradnik u TOBL-u, kazao je da ovaj projekat podrazumijeva nekoliko aktivnosti.

"Aktivnosti koje se odnose na ovaj projekat su definisanje lokacija i zona za postavljanje predajnika i reklamnih tabli, dobijanje potrebnih dozvola i saglasnosti, promocija Free WiFi zona i održavanje instalirane opreme", rekao je Stanković.

Istakao je da će uvođenje pristupnih tačaka za besplatan bežični internet doprinijeti unapređenju informisanja, sadržajnijem boravku turista, efikasnoj promociji aktuelnih dešavanja i pozitivnom imidžu grada kao turističke destinacije.

"Ove godine planiramo da obezbijedimo internet signal na lokacijama Banj brdo i park 'Mladen Stojanović'", dodao je Stanković.

Tihomir Dakić, član Građanske inicijative "Rekreativna zona", kazao je da će uvođenje slobodnog interneta unaprijediti ponudu rekreativne zone.

"Brojni posjetioci imaće mogućnost da koriste internet, da dijele svoje fotografije, doživljaje i komentare tokom posjete ovom mjestu, jer nas posjetioci često pitaju kako se može do rekreativne zone", rekao je Dakić i dodao da nedostaju mape i uputstva kako se može doći do ovog mjesta.

Besplatni bežični internet već neko vrijeme građani mogu da koriste na nekoliko javnih lokacija, kao što su Trg Krajine i parkić u centru grada.

 

Izvor: nezavisne
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog