Sport

Brazilac u dresu ruskog nacionalnog tima

Igrao je protiv Zvezde, zbog alkohola izbačen iz selekcije Brazila, odbio je Real, a sada je jedan od junaka Mundijala! Zanimljiva priča o bočnom igraču Baćuški - Mariju Fernandesu.

O njemu se nije puno pisalo! Praktično ništa! Sve do utakmice između Rusije i Španije u osmini finala Svetskog prvenstva! A onda? Onda je Mario Ferandez ''preko noći'' potao junak nacije, iako je ''samo'' Brazilac u dresu ruskog nacionalnog tima.

Ali. Brazilac koji oseća Rusiju i koji je zbog Rusije odbio da igra za Brazil. Doduše, isti onaj Brazil koji ga je suspendovao na tri godine.

Čudna je životna priča bočnog igrača CSKA koji je nedavno ''zaključao'' španske zvezde i bio jedan od najzaslužniji za najveći uspeh Rusije na SP od raspada SSSR.

Svoj prvi profesionalni ugovor potpisao je 2009. godine za Gremio, a već sledećeg jutra je nestao, kao da je u zemlju propao, niko nije znao gde je. Pronašli su ga nakon tri dana - iscrpljenog i gladnog! Patio je od depresije za rodnim mestom i krenuo je da poseti strica.

Uspeo je donekle da se ''izleči'' i krenuo je da pruža sjajne partije na terenu. Međutim, sve više i više je ''ulazio'' u taj noćni život.

Isti onaj koji ga je koštao mesta u reprezentaciji Brazila. Zbog činjenice da je bio pijan, Fernandes je zakasnio na let reprezentacije do 21 godine. Odstranjen je iz ekipe i zabranjeno mu je da nastupa za nacionalni tim tri godine.

- Toliko sam pio, da sam i na treninge dolazio pijan - rekao je Fernandes u jednom inervjuu.

Ipak, to nije obeshrabrilo čelnike CSKA koji ga dovode 2012. godine za 10.5 miliona evra.

Tek što je dogovorio sve uslove sa CSKA i odradio jedan trening, Fernandes je dobio poziv Reala da tamo nastavi karijeru. Gremio, ali i sam igrač, dobili su daleko više novca od Madriđana.

Međutim, Fernandes je odbio Real i ostao u CSKA s kojim je ove godine igrao i u dvomeču protiv Crvene zvezde u okviru 1/16 finala Lige Evrope.

U oktobru 2014. Fernandes je odigrao jedan meč za selekciju Brazila, ali je tada odlučio da će igrati za Rusiju. U domovini je okarakterisan kao izdajnik. Ipak, njegov drugi dom je bila Rusija. Pogotovo što je tamo pronašao i crkvu.

- Sada vodim miran život. Idem na trening, a posle trninga pravac kući - jasan je bio naturalizovani Rus.

Hoće li Fernandes s Rusima možda i u polufinale, videćemo u subotu kada bude istrčao na megdan Hrvatskoj.

 

Izvor: telegraf
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog