Politika

Milaković: Biću kandidat na listi SDS-a, ali nisam još njihov član

Biću kandidat za poslanika na listi Srpske demokratske stranke, ali nisam pristupio SDS-u, potvrdio je juče za “Glas Srpske” poslanik Socijalističke partije u Narodnoj skupštini RS Nedeljko Milaković.

On kaže da je ovu i ovakvu odluku donio poslije dugog razmišljanja, ali ističe da ipak nije mogao da se pomiri sa nekim stvarima.

- Teško je kada radite s nekim ljudima i sjedite s njima u skupštinskim klupama pune četiri godine, a onda vam kažu da među njima za tebe više nema mjesta. Iz razočarenja i zato što smatram da nisam zaslužio da budem skinut sa izborne liste samo zbog glasanja za izvještaj Anketnog odbora, odlučio sam da prihvatim poziv iz SDS-a i danas (u ponedjeljak) oko 11 časova sam potpisao izjavu o prihvatanju kandidature i biću kandidat za poslanika na listi SDS-a - kaže Milaković.

Na pitanje da li to znači da je pristupio SDS-u, on odrečno odgovara: - Ne! Idem na listu, ali još nisam popunio pristupnicu i nisam pristupio SDS - kaže Milaković.

On nije želio više ništa da govori i rekao je kratko da će se oglasiti narednih dana, pa je ostalo nejasno u kakvom statusu će Milaković dočekati oktobarske izbore, ali je praktično nezamislivo da ostane i član Socijalističke partije i bude kandidat SDS-a.

Prema saznanjima “Glasa Srpske”, ključnu ulogu u cijeloj priči u vezi sa Milakovićevim novim političkim angažmanom, uz blagoslov Vukote Govedarice, imao je potpredsjednik SDS-a za banjalučku izbornu jedinicu Nedeljko Glamočak.

- Milaković je juče sa Glamočakom definitivno dogovorio da bude sedmi na kandidatskoj listi SDS-a. Međutim, visoka delegacija ove stranke koju je predvodio potpredsjednik Milovan Cicko Bjelica sa Milakovićem se srela prije desetak dana, tačnije 1. jula nakon sjednice Glavnog odbora SDS-a koja je održana u Banjaluci - tvrdi naš izvor iz vrha SDS-a.

On ističe da je Milakoviću tada ponuđeno da pređe u SDS i bude kandidat ove stranke za poslanika, ali da on to nije prihvatio, jer se još nadao da će biti na listi Socijalističke partije.

Nedeljko Glamočak je samo kratko potvrdio za naš list da je Milaković bio sa njim u Kotor Varošu.

Milaković je bio u Kotor Varošu i sjedili smo i razgovarali, nismo se krili, a o čemu smo tačno razgovarali, to baš i ne mogu da vam otkrivam, ali jesmo o njegovom mogućem angažmanu u SDS. Ipak, najkorektnije je da pitate njega - rekao je Glamočak.

Anketni odbor

Nedeljko Milaković je 4. jula na sjednici Narodne skupštine RS, mimo ostalih poslanika Socijalističke partije, glasao za izvještaj Anketnog odbora o slučaju Dragičević.

Predsjedništvo SP-a sutradan je usvojilo izbornu listu na kojoj nije bilo njegovog imena, nakon čega su iz SDS-a pojačali pritisak na Milakovića da bude njihov kandidat.

 

Izvor: glassrpske
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog