Banja Luka

Uskoro dva nova vrtića u Obilićevu i Rosuljama

Dva nova vrtića u Obilićevu i Rosuljama najesen će otvoriti vrata za prijem mališana, u okviru planova za proširenje vrtićkih kapaciteta i povećanje dostupnosti predškolskog obrazovanja za što veći broj najmlađih.

Načelnik Odjeljenja za komunalne poslove Petar Bilčar, kaže da su građevinski radovi u novim vrtićima u Ulici Marka Kraljevića (Obilićevo) i Kralja Petra II (Rosulje) ovih dana uspješno završeni i da u narednim danima počinje unutrašnje opremanje budućih zabavišta.

On je podsjetio da se se radi o nekadašnjim poslovnim prostorima u vlasništvu Grada koji su prenamjenjeni za potrebe smještaja najmlađih. Prema njegovim riječima, vrtić u Rosuljama renoviran je zahvaljujući donaciji Udruženja osiguravajućih kuća RS od 70.000 KM, dok je za prenemjenu nekadašnjeg dragstora u Obilićevu Grad izdvojio više od 144.000 KM.

-Očekujemo da će i unutrašnje opremanje, koji se takođe finansira iz gradskog budžeta, biti završeno za mjesec dana, tako da bi oba buduća vrtića već najesen trebala biti spremna za prijem djece – rekao je Bilčar.

Direktorica Centra za predškolsko vaspitanje i obrazovanje Jelena Kurtinović, kaže da će ovim projektom biti obezbjeđen smještaj za oko 75 mališana. Ona napominje da bi, pored ova dva vrtića, ove godine trebali uslijediti radovi i na proširenju vrtića „Bubamara“, takođe u Obilićevu, te otvaranju novog zabavišta na Starčevici (Ulica I Krajiške brigade).

-Svi ovi ovi projekti govore o tome da gradska administracija, shodno budžetskim mogućnostima, aktivno i konkretno radi na rješavanju višedecijnskog problema sa dugim listama čekanja s ciljem da se djeci na području cijelog grada omogući adekvatno predškolsko obrazovanje – kazala je ona.

Ona je napomenula da će u novom vrtiću u Rosuljama biti omogućen smještaj za jednu grupu od 25 mališana, dok će u Obilićevu biti stvoren prostor za prijem dvije grupe od ukupno 48 mališana.

Istovremeno, iz Centra najavljuju da će u periodu od 1. do 15. avgusta biti otvoren javni konkurs za prijem djece u vrtiće. Konkurs će biti objavljen na veb stranici Gradske uprave i Centra.

 

Izvor: banjaluka.rs.ba
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog