Sport

Jubilarni 10. Internacionalni kamp Crvene zvezde okupio više od 70 dječaka

Turistička agencija „UnisTours“ iz Banjaluke i FK Crvena zvezda danas su, uz podršku Olimpijskog centra „Jahorina“, u hotelu „Bistrica“, po 10. put otvorili Internacionalni fudbalski kamp Crvene zvezde, koji je ove godine okupio više od 70 dječaka iz nekoliko zemalja svijeta.

Prema riječima direktora Turističke agencije „UnisTours“ Zorana Preradovića, radi se o kampu sa dugogodišnjom tradicijom i bogatom istorijom, kroz koji je do sada prošlo više od 1.000 dječaka i djevojčica iz preko trideset svjetskih zemalja.


„Kamp je sam po sebi postao brend zahvaljujući i vama novinarima, ali i Turističkoj organizaciji grada Istočno Sarajevo, FK Crvenoj zvezdi i Olimpijskom centru Jahorina“, istakao je Preradović.

On je dodao da će sa tačno 72 dječaka ove godine raditi iskusni treneri i profesori sa univerziteta u Banjaluci i Zagrebu, te Zvezdini fudbalski treneri, doktori i skauti koji će odabrati deset najtalentovanijih za dalja testiranja u beogradskom klubu.

Direktor Olimpijskog centra „Jahorina“ Dejan Ljevnaić podsjetio je da su fudbaleri iz Zvezdine evropske šampionske generacije, odradili dio priprema upravo na Jahorini.

„Postoji lepa veza Jahorine i Crvene zvezde, a mi ćemo se potruditi da budemo dobri domaćini. Jedan od naših ciljeva i razlog zbog čega sve ovo radimo jeste što je kamp dugo godina ovdje prisutan i drago nam je što su ponovo odabrali Jahorinu“, naveo je Ljevnaić.

Ljevnaić je dodao da su osnovni kvaliteti planine Jahorine to što ima idealne uslove za visinske pripreme sportskih timova, ali i da je neizbježno gostoprimstvo kakvo se nudi na ovoj planini i domaćinski odnos.

Programi rada na kampu zasnovani su na najsavremenijim metodama učenja i sticanja fudbalskog znanja i vještina, te su prilagođeni specifičnostima uzrasnih kategorija, kao i zahtjevima i standardima FK Crvena zvezda. 

Trenira se dva puta dnevno, treninge vode najbolji treneri Omladinske škole FK Crvena zvezda. 


Testiranja motoričkih sposobnosti i morfološka mjerenja po najsavremenijim metodama od strane doktora nauka iz ove oblasti sastavni su dio utvrđivanja potencijala svakog polaznika kampa.

Svi polaznici kampa smješteni su u hotelu „Bistrica“ na bazi punog pansiona uz ishranu prilagođenu pojačanim fizičkim naporima. 


Autor: Miljan Rašević

 

Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog