Svijet

Putin: Neosnovani navodi o umiješanosti Rusije u trovanje “novičokom”

Tvrdnje o navodnoj umiješanosti Rusije u incidentima trovanja u Britaniji su neosnovane, rekao je ruski predsjednik Vladimir Putin u u intervjuu za “Foks njuz”.

-Nedavno smo čuli da su još dvije osobe bile žrtve istog nervnog agensa poznatog pod imenom ‘novičok’. Ja čak nikada nisam čuo prezimena tih ljudi. Ko su oni? – rekao je Putin, komentarišući slučaj trovanja u Ejmsberiju, gdje je jedan par navodno pokupio bočicu u kojoj je bio otrov.

-Kakvu bočicu? Kakva je to hemijska formula i da li možda postoje drugi razlozi smrti? – upitao je Putin. On je dodao da je tu možda riječ o unutrašnjim razlozima Britanije, ali niko ne želi da se time pozabavi.

Putin tvrdi da su sve to neosnovane optužbe.

-Zašto se to radi na ovakav način, zašto se naši odnosi ovim putem pogoršavaju? – upitao je ruski predsjednik.

On je dodao da je Rusiji potreban bar neki dokument, dokaz da je Moskva umiješana. -To je ista vrsta optužbi kao u slučaju miješanja u izborni proces u SAD – naglasio je Putin.

Don Stardžes /44/ i Čarls Rouli /45/ prebačeni su u bolnicu 30. juna u kritičnom stanju u gradu Ejsmberiju u oblasti Viltšir. Stardžesova je umrla u bolnici 8. jula, dok je Rouli došao svijesti i policija ga je saslušala, podsjeća TASS.

Policija je saopštila da su njih dvoje bili izloženi istom nervnom agensu “novičoku” , kojim su bili izloženi bivši ruski dvostruki agent Sergej Skripalj i njegova ćerka Julija u martu ove godine u susjednom Solsberiju.

 

Izvor: Srna
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog