Vijesti

Najmodernije obdanište izgrađeno u Srebrenici (FOTO)

U Srebrenici je izgrađeno jedno od najmodernijih dječijih obdaništa u regionu za čiju je gradnju i opremanje uloženo 1,8 miliona KM koje je darovala Vlada Srbije.

Kapacitet objekta je dnevni boravak za 150 djece i raspolaže površinom od 2.800 metara kvadratnih, sa prostranim dvorištem za igru mališana i mnoštvom različtih sadržaja.

Zgrada je izgrađena po najnovijim građevinskim standardima, po sistemu energetske efikasnosti.

Ugrađeni su sistemi za više načina zagrijavanja - na pelet, struju, te na solarne panele, sve u zavisnosti od ekonomske isplativosti. U slučaju velikih troškova ili nestašice jednog energenta moguće je preći na zagrijavanje drugim izvorim energije.

Obdanište je opremljeno video-nadzorom, alarmom i drugim oblicima bezbjednosne zaštite.

 

Raspolaže profesionalnom kuhinjom, vešerajem, liftovima za ljude i dopremanje hrane, trpezarijom sa osam radnih prostorija, salom za fizičke aktivnosti i dva vanjska uređena igrališta.

Počeo je probni rad i pripreme obdaništa i zaposlenih za prijem djece nakon godišnjih odmora.

Direktor ove ustanove Mirela Hodžić rekla je novinarima da je prijavljeno 110 djece za boravak u ovoj ustanovi od 1. septembra, i da će djeca, u skladu sa standardima, biti raspoređena u pet grupa.


Hodžićeva je navela da će od septembra obdanište početi sa radom u punom kapacitetu.

Prema njenim riječima probni rad će iskoristiti za utvrđivanje visine troškova održavanja, kao i ispravnosti namještaja i uređaja kojima je objekat opremljen.

Hodžićeva je navela da je uprava ove ustanove donijela odluku da se mjesečna cijena boravka poveća sa 60 na 80 KM po djetetu, ali da će i sa poskupljenjem ostati najjeftinije u regiji Birač.

Prema njenim riječima, opština je prihvatila da sufinansira 50 odsto rad obdaništa.

 

Izvor: Srna
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog