Banja Luka

Od petka panoramski minibus do Banj brda

Banjalučani i posjetioci će od petka, 27. jula, moći do banjalučkog Banj brda doći i panoramskim minibusom, rečeno je Srni u Gradskoj upravi.

Prvi dan vožnje će biti besplatne, a nakon toga cijena karte u jednom pravcu biće jedna KM, dok će za djecu do pet godina prevoz ostati besplatan. 

Turistički bus će na svakih sat vremena prevoziti turiste i građane od stanice kod Fabrike obuće "Bema" do spomenika na Banj brdu, gdje će biti instaliran i teleskop, koji je donirao banjalučki Rotari klub. 

Šef Odsjeka za saobraćaj u Gradskoj upravi Slavko Davidović rekao je da će minibus raditi od 15.00 do 20.00 časova radnim danom, a vikendom i neradnim danom od 9.00 do 20.00 časova. 

On je dodao da će ova usluga posebno značiti starijim licima, licima sa invaliditetom i njihovim porodicama, koji žele da posjete ovo izletište, a do njega ne mogu doći pješice. 

Davidović je rekao da je prvobitna ideja bila da se na Banj brdo dolazi turističkim vozićem na električni pogon, ali se od ove zamisli odustalo pošto se na raspisani tender nije prijavio nijedan ponuđač. 

 

Izvor: srna
 
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog