BiH

Coca-Cola Sarajevo peti put potvrdila status Poslodavca Partnera

Coca-Cola HBC B-H Sarajevo već petu godinu zaredom učestvuje u projektu Certifikat Poslodavac Partner i iznova potvrđuje svoju predanost visokim standardima kad je u pitanju upravljanje ljudskim potencijalima.

Ove godine Coca-Cola HBC B-H Sarajevo postigla je impresivnih 98% od ukupnog broja bodova, svrstavši se tako u sam vrh najatraktivnijih poslodavaca na tržištu.

U svakom od pet ocjenjivanih područja (strategija, regrutiranje i selekcija, upravljanje učinkom, usavršavanje i razvoj, odnos prema zaposlenicima) Coca-Cola HBC B-H Sarajevo ostvarila je preko 90% od ukupnog broja bodova, a naročito se istaknula u područjima upravljanja učinkom i usavršavanja i razvoja, gdje je postigla maksimalan broj bodova. 

Kompanija je napravila znatne pomake u digitalizaciji i time se uvrstila među vrhunske kompanije, koje razumiju vrijeme u kojem posluju i kontinuirano ulažu u zaposlenike, čineći dostupnim raznovrsne mogućnosti usavršavanja. Ulaganjima u usavršavanje zaposlenika i redovnim provođenjem ispitivanja njihovih stavova Coca-Cola HBC B-H Sarajevo jasno pokazuje da je svjesna toga da ključ njenog uspješnog poslovanja čine upravo njeni ljudi.


Nela Bučević, direktorica Odjela za ljudske potencijale za Hrvatsku, Bosnu i Hercegovinu i Sloveniju, primila je Certifikat Poslodavac Partner od Aleksandra Zemunića, člana Uprave kompanije SELECTIO, koja dodjeljuje ovo prestižno priznanje za izvrsnost u upravljanju ljudskim resursima.

“Svjesni da su za naš dugoročni poslovni uspjeh ključni upravo zaposlenici, raduje nas što je i u ovoj godini prepoznata izvrsnost našeg rada u razvoju ljudskih potencijala. Brojni programi i aktivnosti koje provodi Coca-Cola HBC B-H Sarajevo usmjereni su prema našim zaposlenicima, s ciljem postizanja još boljih uvjeta rada i unapređenja odnosa unutar kompanije. Prateći dinamiku tržišta, kao i promjene u potrebama naših zaposlenika, kontinuirano radimo na unapređenju učinkovitosti i otvaranju prostora za kreativno razmišljanje i inovacije naših zaposlenika. Certifikat Poslodavac Partner dodatni je poticaj da nastavimo s daljnjim ulaganjem u unapređenje odnosa sa zaposlenicima te stvaranje uvjeta za njihov razvoj i maksimalno korištenje njihovih potencijala”, istaknula je Nela Bučević, direktorica Odjela za ljudske potencijale za Hrvatsku, Bosnu i Hercegovinu i Sloveniju. 

Projekt Certifikat Poslodavac Partner podržava generalni pokrovitelj – portal MojPosao i poslovni sedmičnik Lider, kao medijski pokrovitelj.

Trenutno je četrdeset šest nosilaca certifikata u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini, Sloveniji i Srbiji.

 

Frontal

 

 

Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog