Banja Luka

U Banjaluci otvorena prva izložba fotografija na otvorenom - “Pazi! Trenutak”

Danas je u Banjaluci, u čuvenoj Gospodskoj ulici, otvorena prva izložba fotografija na otvorenom koju je organizovala banjalučka "ZIPA Photo Agency", prva fotoagencija u Bosni i Hercegovini.

44 fotografije biće danas izložene u Gospodskoj ulici kod Gradske uprave, a od sutra će izložba biti postavljena u atrijumu Gradske uprave gdje će građani moći da je pogledaju do 15. avgusta.


 
Borislav Zdrinja iz foto agencije "ZIPA Photo Agency" istakao je da je  ključni motiv za organizovanje ove izložbe želja da se fotografija vrati onome kome je namijenjena, a to je publika.
 

 
"Ključni motiv je naša želja da fotografiju vratimo onom kome je ona u suštini namijenjena, a to je publika ili bolje rečeno, kritičko oko posmatrača. Nažalost, naša stvarnost je takva, da suviše malo ljudi ulazi u galerije ili muzeje gdje se obično ovakva dešavanja organizuju. Željeli smo da naše radove vidi što više sugrađana, a nema boljeg mjesta za to od omiljenog banjalučkog šetališta", kazao je Zdrinja.
 

 
Fotoreporteri čiji su radovi postavljeni su: Dragana Mihaljica, Dragana Dušanić, Slobodan Rašić Bobara, Ranko Ćuković, Milan Radulović, Dušan Borković, Aleksandar Golić i Borislav Zdrinja.

Frontal/ D.S.
 
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog