Banja Luka

Za višečlane porodice: Novčana pomoć za bolje uslove stanovanja

Grad Banja Luka pozvao je višečlane porodice da se prijave na javni poziv za dodjelu jednokratne novčane pomoći za poboljšanje uslova stanovanja porodica sa četvoro i više djece.

Po prvi put, jednokratne novčane pomoći biće dodijeljene na ovaj način, a sve u nastojanju gradskih vlasti da sredstva stignu do onih kojima su najpotrebnija.

-Na inicijativu Grada i obavljenih više razgovora sa predstavnicima udruženja ovih porodica, odlučeno je da se korisnici novčane pomoći za sanaciju stambenih jednica odaberu putem javnog poziva – naveli su iz nadležnog Odjeljenja za kulturu, turizam i socijalnu politiku, ističući da je ovo jedna od mjera socijalne politike koju provodi Grad Banja Luka.

Prema njihovim podacima, 74 učenika iz Udruženja porodica sa četvoro i više djece i ove godine dobiće besplatne udžbenike, dok Grad plaća i boravak djece iz višečlanih porodica u vrtićima.

-Njihovi članovi dobijaju i stipendiju tokom školovanja bez obzira na materijalni status porodice. Uz to, finansiramo i dio tekućih troškova i određenih programskih aktivnosti Udruženja „4+“ – kazali su iz odjeljenja.

Kada je riječ o današnjem javnom pozivu, kako je predviđeno – jedna porodica može dobiti najviše 5.000 KM.

Da bi porodica mogla da ostvari ovu jednokratnu novčanu pomoć, mora da ima prebivalište na teritoriji grada, stambenu jedinicu ili zemljište na kojem se nalazi stambena jedinica u vlasništvu porodice i da je korisnik prava kod Centra za socijalni rad.

Visina i broj odobrene jednokratne novčane pomoći, zavisi od planiranih i raspoloživih  sredstava  u budžetu Grada, za ovu namjenu.

Sve pristigle prijave razmatraće Komisija za dodjelu jednokratne novčane pomoći za poboljšanje uslova stanovanja porodica sa četvoro i više djece.

Prijave na javni poziv potrebno je predati do 7. septembra Odjeljenju za kulturu, turizam i socijalnu politiku putem prijemne kancelarije Gradske uprave Grada Banja Luka, broj 16 ili poštom.

Sve informacije u vezi sa  Javnim pozivom mogu se dobiti putem telefona broj 051/244-444 lokal 756, ili direktno, u kancelariji broj 26.

 

 

Izvor: banjaluka.rs.ba

Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog