Sport

Austrijska policija: Stiže 9.000 Srba, Salcburg u pripravnosti

Austrijska policija u velikoj pripravnosti čeka dolazak navijača Crvene zvezde u Salcburg, a očekuju da će ih biti oko 9.000 i da će doći iz Srbije, Austrije i svih dijelova Evrope. Revanš utakmica plej-ofa za Ligu šampiona između Salcburga i Crvene zvezde igra se u srijedu od 21 sat.

Utakmica je označena visokim rizikom za lokalnu policiju, dok su Zvezdini navijači dobili da popune cijelu južnu tribinu Red Bul arene kapaciteta 7.200 mjesta, iako im prema pravilima UEFA sljeduje 2.000 ulaznica.

"Sa tolikim brojem navijača možemo da pretpostavimo da nisu svi došli zbog fudbala. Ipak, treba ih posmatrati kao na turiste", kaže portparol policije Hans Volfgruber, a prenose austrijski mediji.

Policija savjetuje lokalne stanovnike da će biti velike gužve u gradu i u saobraćaju i da zbog toga koriste javni prevoz, kao i da će bezbjedonosne mjere biti podignute na maksimalan nivo sa helikopterom, policijskim psima i specijalcima.

Lokalni mediji pišu da je salcburška policija ponovo na ispitu samo tri mjeseca nakon dolaska velikog broja navijača francuskog Marselja kada je grad takođe bio "pod opsadom".

Karte za utakmicu su brzo rasprodate i očekuje se da izabranici Vladana Milojevića imaju veliku podršku sa tribina, znatno veću nego domaćin.

Revanš utakmica plej-ofa za Ligu šampiona između Salcburga i Crvene zvezde igra se sutra od 21 sat.

Prvi meč u Beogradu završen je bez golova.

 

Izvor: RTS
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog