Sport

Vasilije Vujičić, balkanski džudo prvak

Vasilije Vujičić iz Zvornika, član Džudo kluba "Srpski soko" osvojio je prvo mjesto na seniorskom prvenstvu Balkana za džudiste i postao balkanski prvak.

Vujičić je istakao da je na takmičenju koje je održano prošlog vikenda u Makedoniji, bio dominantan u svojoj kategoriji i zahvaljujući tome napravio je jedan od najvećih uspjeha u zvorničkom i sportu Republike Srpske.

"Ova medalja za mene ima veliki značaj, jer je seniorska, a sve dosadašnje su bile juniorske i kadetske", rekao je Vujičić i najavio da će za desetak dana učestvovati na Evropskom prvenstvu za juniore u Sofiji.

Predsjednik Džudo saveza Republike Srpske Ognjen Pavlović podsjetio je da su na Balkanskom prvenstvu za seniore džudisti iz Srpske osvojili pet medalja, a zajedno sa kolegama iz Federacije BiH, kao reprezentacija BiH, osvojili zlato i u ekipnom plasmanu. On je istakao i da je pet naslova prvaka istorijski uspjeh za Džudo savez Republike Srpske i veliki podstrek za budući rad.

Pavlović je podsjetio da su zlatne medalje, osim Vasilija Vujičića u kategoriji više od 100 kilograma, u pojedinačnoj konkurenciji osvojili i Nikola Boljanović / manje od 73 kilograma/, Vuk Elez /manje od 81 kilogram/, Borislav Bogdanić /manje od 100 kilograma/, kao i Jelena Arnautović / više od 78 kilograma/.

"Džudo savez je ponosan što je ove godine, zahvaljujući ovakvim rezultatima, ostvaren najveći upis takmičara u bazu Republike Srpske po svim klubovima, skoro njih hiljadu u svim uzrasnim grupama", rekao je Pavlović.

Ove godine bi, kaže Pavlović,  trebao biti realizovan i projekat džudo u školama.

 

Izvor: srna

 

 

 

Blog