Banja Luka

Danas sahrana Marijana Beneša

Legendarni bokser Marijan Beneš biće sahranjen danas u 14.00 na groblju "Sveti Marko" u Banjaluci.

U dogovoru sa Beneševom porodicom, Grad Banjaluka će, povodom smrti jednog od najvećih jugoslovenskih boskera svih vremena, u 11.00 organizovati komemoraciju u Kulturnom centru "Banski dvor".

Dragan Batar, najbliži Benešov prijatelj i nekadašnji predsjednik BK Slavija, kaže da su dolazak na komemoraciju najavile gotovo sve bokserske legende, među kojima i Tadija Kačar, Anton Josipović...

- Gotovo svi članovi reprezentacije tog vremena iz svih bivših republika SFRJ doći će u Banjaluku da na posljednji počinak isprate velikog šampiona i još većeg čovjeka - rekao je Batar.

On kaže da je posljednje dane života Beneš proveo u društvu svoje bivše supruge Stane, koja je iznijela najveći teret brige o bolesnom Marijanu.

- Posljednjih godinu dana Cica, kako je odmilja zovemo, nije se odvajala od njega. Pružala mu je svu potrebnu negu, vodila računa o njegovoj higijeni, hranila ga kao dijete...

Batar pojašnjava da inicijativa za dobijanje ulice po Marijanu Benešu najbolje oslikava koliko je Beneš bio voljen i cijenjen u gradu na Vrbasu.

- Njega su svi poštovali! Cijeli grad... Kada se Marijan pojavi u sportskoj hali ili nekoj priredbi, odmah se povede pjesma "Marijane, Marijane". To najbolje oslikava koliko je Beneš bio cijenjen i prirodno je da neka od banjalučkih ulica dobije naziv po njemu - istakao je Batar.

 

Izvor: novosti
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog