Vijesti

Драгичевић: Ја сам борац ВРС а не рушилац Републике Српске

Давор Драгичевић отац страдалог Давида Драгичевића, обратио се данас на јавности и приказао видео материјал за који тврди да приказује зашто се већ шест мјесеци чланови групе “Правда за Давида” окупљају на Трг Крајине у Бањалуци, тражећи истину о убиству његовог сина.

"Мој син је шест дана силован, малтретиран и на крају бачен у канализацију са јасном поруком налогодаваца шта се све може догодити свима ко буде против њих. Ја сам борац ВРС, ратни војни инвалид и порука свима на власти: Ја нисам рушилац РС, ја сам је стварао али не желим да живим у оваквој држави, систему који заташкава убиство дјетета од 21 годину", казао је Драгичевић.

Давор је истакао да је  "стварао ову државу, а ону му је убила дијете".

"Ја сам створио ову државу, а она ми је убила дијете. Свјестан сам да ће на мене бити све већи притисак како се ближе избори. Они мене и групу "Правда за Давида" желе представити као да смо убице, наркодилери. Ми смо обични људи који желимо да живимо овдје и останемо ради наше дјеце, па и ради нас самих", рекао је Давор.

У видеу су приказане изјаве министра Драгана Лукача, предсједника РС Милорада Додика и патолога Жељка Карана око спорне конференције за медије, која је одржана у полицији након смрти младића, и за коју су рекли да је била грешка.

Приказана је и изјава главног бањалучког тужиоца Желимира Лепира, који је исто тако рекао да је та конференција била грешка.

 

Извор: N1
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog