Republika Srpska

Паљански пчелари добили вриједну опрему за складиштење меда

У складу са подстицајним мјерама планираним у буџету општине Пале за 2018. годину, данас је у просторијама зграде Општине извршена подјела опреме за складиштење меда за 54 регистрована пчелара локалног удружења пчелара.

Секретар Удружења пчелара општине Пале Момчило Ћосовић новинарима је рекао да је општина и овог пута мислила на њих када им је уручила росвајне канте, специјализоване за складиштење и квалитетно чување меда.

„Сарадња са општином Пале је до сада увијек била добра, а све наше идеје и пројекте општина је до сада, у складу са својим могућностима, уважавала“, каже Ћосовић.

Он додаје да су росвајне канте коју су им данас уручене укупне вриједности 5.140 КМ.

Начелник општине Пале Бошко Југовић каже да је ово почетак озбиљне сарадње са локалним удружењем пчелара, те да ће се та сарадња наставити и јачати и наредних година.

„Хтјели смо да помогнемо пчеларима, да тај подстицај иде преко Удружења и то смо успјели захваљујући доброј координацији. Захваљујем се и управи Удружења, који су имали слуха и разумијевања, те смо ову донацији успјешно извршили“, каже Југовић.

Југовић каже да је циљ да се анимирају и други, нерегистровани пчелари, како би се укључили у ово удружење и како би се сарадња проширила.

На подручју општине Пале тренутно постоји 171 пчелар, од тога 54 су регистрована у складу са законом.

 

Фронтал/Миљан Рашевић
Blog