Banja Luka

Sutra u Banjaluci prvi noćni “Dukat fit” maraton

Pripreme za prvi banjalučki noćni “Dukat fit” maraton su završene, a sve učesnike, počevši od djece do onih malo starijih, sutra očekuje odlična zabava u centru Banjaluke.

Uvod za centralni događaj večeri biće takmičenje djece na donicama od 100 do 750 metara (17.30 časova), dok će maratonci na put dug nešto više od 42 kilometra krenuti u 19 časova. Tada je planiran i start polumaratona, a pet minuta kasnije startovaće najmasovnija “Nektar free run” trka na pet kilometara za koju se još uvijek mogu prijaviti svi zainteresovani građani i gosti najvećeg grada Srpske. 


Da se ideja o organizaciji maratona, koji će ujedno biti i zvanično prvenstvo BiH, ispostavila odličnom, govore i pristigle prijave, jer je učešće potvrdilo osamdesetak takmičara iz deset zemalja.

"Iako nam masovnost nije bila u prvom planu, broj prijava govori da imamo kapacitet za jedan ovakav događaj. Rekreativno trčanje je sve popularnije, tako da ćemo na startu imati i oko 300 polumaratonaca. Sve u svemu, mislim da će ulicama Banjaluke trčati više od 1.000 profesionalaca i rekreativaca svih uzrasta. Posebnu pažnju obratili smo na najmlađe, koji se mogu prijaviti neposredno pred početak takmičenja ili putem svojih nastavnika fizičkog u osnovnim školama. Preduzeli smo i sve bezbjednosne mjere što je najvažnije pri organizaciji ovako kompleksnog događaja, tako da smo spremni za pisanje istorije", rekao je direktor maratona Vladimir Kuvalja. 

Maratonci će trčati šest krugova po sedam kilometara, a ukoliko uspiju da uđu u cilj za manje od 2:30 časova, dobiće nagradu od 1.000 maraka. Cijeli događaj je vrlo pogodan i za gledaoce, s obzirom da je staza sprovedena užim gradskim jezgrom, pa ni posmatračima sigurno neće biti dosadno. 

Na Trgu Krajine, gdje su start i cilj, sve prisutne će zabavljati DJ-evi. Program počinje u 17.30 časova trkom djece, a završava oko ponoći. 

 

Frontal

 

Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog