Banja Luka

Brodvejski hit mjuzikl "Dvadeset peto takmičenje u spelovanju u Okrugu Putnam" u Banjaluci

Završna predstava brodvejskog hit mjuzikla "Dvadeset peto takmičenje u spelovanju u Okrugu Putnam", održaće se u petak u Narodnom pozorištu RS sa početkom u 20h, a u saradnji sa Ambasadom Sjedinjenih Američkih Država u BiH.

Mjuzikl "Dvadeset peto takmičenje u spelovanju u Okrugu Putnam" priča je o grupi tinejdžera štrebera u potrazi za slavom, koji pokušavaju izvojevati pobjedu na regionalnom takmičenju u spelovanju riječi i osigurati učešće na državnom takmičenju u Vašingtonu. 

Istovremeno, publika će imati priliku upoznati se i sa njihovim smiješnim, ali i dirljivim životnim pričama izvan samog takmičenja. Ovaj hit mjuzikl izvođen je tri godine zaredom na Brodveju, gdje je osvojio i dvije Tony nagrade. Predstava je pogodna za publiku u dobi od 12 i više godina.

Mjuzikl "Dvadeset peto takmičenje u spelovanju u Okrugu Putnam" treći je projekat u sklopu BH Broadway serije, i okupio je 16 mladih i talentovanih glumaca i glumica, pjevača i pjevačica iz gradova širom BiH. Produkcijski tim predvode Aaron Thielen, umjetnički direktor prestižnog čikaškog Marriott teatra i Ryan T. Nelson, profesor na Northwestern University i muzički direktor Marriott teatra.

 

Frontal
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog