Republika Srpska

"M:tel“ kupio „Blicnet“ od Telekoma Slovenije

„Telekom Srpske“ kupio je od „Telekoma Slovenija“ kompaniju „Blicnet“ u Banjaluci, a kompletna procedura oko preuzimanja jednog od većih kablovskih operatera za televiziju, internet i telefoniju u BiH biće završena za dva do tri mjeseca, saznaje portal CAPITAL.

Ovo je drugi kablovski operater koji je “Telekom Srpske” kupio u BiH, a čija se cijena još uvijek drži u tajnosti.

„’Telekom Slovenije’ je 2. oktobra 2018. godine potpisao ugovor o kupoprodaji sa akcionarskim društvom “Telekomunikacije Republike Srpske” o prodaji 100 odsto udjela u „Blicnetu“ Bosne i Hercegovine“, zvanično je potvrdio i „Telekom Slovenije“.

Kako saznajemo, za sve postojeće korisnike „Blicneta“ ništa se neće promijeniti, jer je „M:tel“ preuzeo sve ugovorne obaveze koje ova kompanija ima.

„Blicnet“, kao član grupacije “Telekom Slovenije”, zauzima značajnu poziciju na tržištu BiH i u svojoj ponudi ima internet, fiksnu telefoniju i analognu i digitalnu televiziju.

Ova kompanija godinama uspješno posluje u BiH, a samo u prošloj godini ostvarila je dobit od 2,57 miliona KM. Na kraju 2017. godine „Blicnet“ je zapošljavao 104 radnika.

„Blicnet“ ima prodajne objekte u nekoliko gradova u BiH, između ostalih, u Banjaluci, Sarajevu, Prijedoru, Gradišci, Kotor Varošu, Višegradu, Palama i drugim opštinama i gradovima.

Većina telekom operatera u Evropi i svijetu usljed pada prihoda od mobilne telefonije posljednjih godina usmjerava svoje investicije prema internetu i kablovskim uslugama, a taj trend očigledno su odlučili da prate i domaći telekom operateri.

S ciljem jačanja svoje tržišne pozicije u BiH, kompanija „M: tel“ ranije je objavila da planira kupiti i bijeljinski „Telrad Net“ te je tu namjeru prijavila Konkurencijskom savjetu BiH, o čemu smo pisali u tekstu M:tel kupuje bijeljinski „Telrad“.

U „M:telu“ su tada za CAPITAL rekli da, u skladu sa strateškom opredjeljenošću da jača svoju tržišnu poziciju u BiH, i uobičajenom biznis praksom, ova kompaniju u kontinuitetu razmatra širenje poslovanja.

„Stoga je naša kompanija u skladu sa regulatornim okvirom, Konkurencijskom savjetu poslala namjeru o kupovini „Telrad Net“, kazali su tad u „M:telu“.

 

Izvor: Capital
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog