Republika Srpska

На Јахорини се надају још једној успјешној зимској сезони

Олимпијски центар „Јахорина“, судећи према резервацијама које увелико пристужу, очекује да се понови, ако не и деси већи успјех у новој зимској 2018/19 туристичкој сезони на овој планини.

Шеф маркетинга и продаје у ОЦ „Јахорина“ Драган Соколовић рекао је на Међународном сајму туризма у Новом Саду да ће сви љубитељи скијања имати на располагању 40 километара уређених и проширених скијашких стаза на планини.

Он је додао да је изградња система за вјештачко осњежавање завршена и да ће овај систем омогућити да се једним пуњењем оснијежи планина са 30 центиметара снијега.

Подсјећамо, на Јахорини је у септембру отворено и пуштено у рад вјештачко језеро запремине 75.000 метара кубних, одакле ће систем за вјештачко осњежавање користити воду за производњу вјештачког снијега.

Менаџмент ОЦ „Јахорина“ на челу са директором Дејаном Љевнаићем је у прошлој зимској туристичкој сезони оборио све рекорде, те је та сезона завршена са 131. даном скијања. 

Први и посљедњи су у региону отворили и затворили скијашки центар за скијаше, што није запамћено у новијој историји центра.

Подаци говоре да је готово 185.000 скијаша користило услуге Олимпијског центра „Јахорина“, те да су приходи од продаје карата престигли 5.300.000 КМ и премашили приходе од збира прошле сезоне за милион конвертибилних марака.

Оно на шта је менаџмент ОЦ „Јахорина“, осим позитивног пословања највише поносан јесте и реализација неколико спортских, културних и забавних манифестација попут зимског „Егзит“ фестивала, „Ски опенинг“, концерт Жељка Јоксимовића, „Трка познатих љубитеља Јахорине“, којој су присуствовали Алберто Томба, Бојан Крижај, Синиша Михајловић, Јуре Кошир и многи други, као и „Трка амбасадора“, гдје је Јахорина била домаћин многим именима из свијета дипломатије.

Успјех није недостајао ни током љетне туристичке сезоне, која још увијек није у потпуности заживјела на Јахорини. Међутим, ОЦ „Јахорина“ је ове године кроз организацију фестивала „365“ привукао велико интересовање јавности.


Tоком одржавање љетне сезоне, Јахорина је била домаћин неколико фудбалских и кошаркашких кампова за најмлађе, попут Звездиног и Партизановог кампа, затим концерата регионалних звијезда Северине Вучковић, Петар Грашо и Лексингтон бенд. 

Ски карте за нову зимску туристичку сезону су у претпродаји од 1. октобра са попустом од 15 одсто.

 
 
Фронтал/Миљан Рашевић
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog