Kultura

Trebinje: Dučićeve večeri poezije

Danas počinje manifestacija "Dučićeve večeri poezije" koja će biti održana u Trebinju i trajaće do nedelje 14.oktobra. U sklopu manifestacije biće upriličen kulturno-umjetnički program.

Predviđeno je druženje pjesnika Ljubivoja Ršumovića, Novice Đurića i Dragomira Ćulafića sa osnovcima iz Trebinja.

Danas, od 17.00 časova, u Gimnaziji "Jovan Dučić" biće organizovan tradicionalni susret pjesnika sa učenicima trebinjskih srednjih škola, a od 20.00 časova u Kulturnom centru biće izvedena pozorišna predstava o Dučiću "Poslednja pesma", koju je režirao Marko Misirača, a u kojoj glume Nebojša Kundačina, Milan Zarić i Maja Kolundžija Zoroe.

Drugog dana manifestacije biće položeno cvijeće na spomenike Dučiću i Njegošu u centru Trebinja, dok će u 18.00 časova u Muzeju Hercegovine biti priređena izložba crteža velikana naše likovne umjetnosti Dada Đurića i Vladimira Veličkovića. 

Svečana akademija "Kod kneza na balu" biće održana od 20.00 časova u pozorišnoj sali Kulturnog centra. Na svečanoj akademiji profesor Boško Suvajdžić će besjediti o Jovanu Dučiću, a u umjetničkom programu večeri nastupiće hor Akademskog kulturno-umetničkog društva "Lola" iz Beograda, dramski umjetnici Biljana Đurović i Nebojša Kundačina, vokalni i solisti baleta Aleksandra Stamenković, Snežana Berić, Bojana Žegarac i Milan Rus, uz klavirsku pratnju Nevene Živković i domaći duet Božidar Vučur i Marija Ninković.

U nedjelju, 14. oktobra, od 9.00 časova u manastiru Hercegovačka Gračanica biće služena liturgija i pomen Jovanu Dučiću.

Završni program manifestacije biće obilježen pjesničkom večeri "Na Dučićevom putu", od 19.00 časova u pozorišnoj sali Kulturnog centra. Svoje stihove govoriće pjesnici Miroslav Maksimović, LJubivoje Ršumović, Đorđo Sladoje, Petar Matović, Radmila Lazić, Ilija Lakušić, Vlasta Mladenović, Đorđe Nešić, Predrag Bjelošević, Miomir Jovanović, Novica Đurić, Olgica Cice, Dragomir Ćulafić, Boško Suvajdžić i Novica Telebak.

 

Izvor: Srna
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog