Sport

Ђоковић надмоћно до титуле у Шангају

Српски тенисер Новак Ђоковић освојио је данас титулу на мастерс турниру у Шангају, пошто је у финалу побиједио Хрвата Борну Ћорића са 6:3, 6:4.

Ђоковић је тако стигао до своје четврте титуле у Шангају, а укупно 32. трофеја на турнирима из мастерс 1.000 серије.

Он је титулу у Шангају освојио без изгубљеног сета, а уз то, ривалима није дозволио ниједан брејк, јавља Бета.

Српски тенисер ће од понедјељка бити други на АТП листи, а освајањем ове титуле врло близу је и повратка на прво мјесто. Наиме, он ће од понедјељка за првопласираним Шпанцем Рафаелом Надалом заостајати само 215 бодова.

На другој страни, Ћорић је пропустио прилику да освоји своју прву мастерс титулу, али ће и он напредовати на новој АТП ранг-листи пошто ће од понедјељка бити 13. играч света.

Када је ријеч о самом финалу, Ђоковић је одиграо још један одличан меч у Шангају у којем је противнику дозволио само једну брејк прилику.

За освајање првог сета био му је довољан један брејк, у шестом гему, а колико је Ђоковић био сигуран показује и податак да је на свој сервис изгубио само четири поена.

У другом сету се водила много већа борба на терену.

Ђоковић је на почетку другог сета одузео сервис Ћорићу и повео са 2:0, а потом је у трећем гему, који је трајао 12 и по минута, пропустио четири брејк прилике.

Хрватски тенисер је у шестом гему стигао до прве брејк лопте у мечу, Ђоковић се одбранио сјајним сервисима, да би у деветом гему пропустио три меч лопте.

Пропуштене меч лопте нису ни мало пореметиле Ђоковића, пошто је наредни гем освојио без изгубљеног поена и тако стигао до титуле у Шангају послије сат и 35 минута игре.


Ђоковић: Ово је специјално место за мене

ШАНГАЈ – Српски тенисер Новак Ђоковић рекао је данас да је турнир у Шангају специјално мјесто за њега и истакао да су претходна четири мјесеца била фантастична.

„Ово је један од најуспешнијих турнира на свијету... У Кини сам током читаве каријере играо добро, поготово у Шангају, од 2008. године када сам освојио први мастерс турнир овде и то је отворило многа врата за мене и учинило ме играчем какав сам сада. Ово је специјално мјесто за мене”, рекао је Ђоковић после меча, преноси Бета.

Српски тенисер је честитао Ћорићу и његовом тиму на одличној недјељи.

„Показао си свијету да у будућности од тебе можемо видјети доста тениса на овом нивоу”, рекао је српски тенисер.

Ђоковић је захвалио свима који су га подржавали, поготово у посљедњих неколико година.

„Али, претходна четири мјесеца су била фантастична и врло сам захвалан што сам успио да остварим толико добрих резултата широм свијета”, рекао је Ђоковић.

Ћорић је честитао Ђоковићу на новој титули.

„Честитам Новаку, подигао је игру на нови ниво данас. Није било баш забавно за мене, да будем искрен. Ти си један од најбољих играча у историји тениса и свака част на томе што си урадио”, рекао је Ћорић, који ће од понедјељка бити 13. играч свијета.

Ћорић је захвалио и навијачима у Шангају.

„Сваки меч сам играо у изузетној атмосфери, једној од најбољих на свијету. Ви чините наш посао много лакшим. Надам се да ћемо се видјети и сљедеће године”, рекао је хрватски тенисер.

 

Извор: РТС 
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog