Kultura

Pustolovine Boleta Komete u okviru programa za djecu POZORIŠNE JESENI 2018 u Bačkoj Palanci

Višestruko nagrađivana predstava Nevid teatra u koprodukciji sa Gradskim pozorištem Jazavac iz Banjaluke PUSTOLOVINE BOLETA KOMETE biće izvedena u Bačkoj Palanci u okviru programa za djecu POZORIŠNE JESENI 2018 po pozivu i u organizaciji Kulturnog centra Bačka Palanka u subotu, 27.10.2018. u 17 časova.

Biće ovo drugo gostovanje u Bačkoj Palanci nakon 2016. godine kad je predstava osvojila nagradu za najbolju predstavu na 22. Festivalu ekološkog pozorišta za decu i mlade po odluci dječijeg i stručnog žirija što se dogodilo prvi put u istoriji održavanja festivala da je dječiji i stručni žiri dodijelio nagradu istoj predstavi.

Pored nagrade u Srbiji, ova animirana bajka za djecu, mlade i odrasle od tri do 133 godine dosad je osvojila još tri nagrade na Međunarodnim festivalima u Hrvatskoj i BiH u kategorijama kreativnosti, inovativnosti i animacije.

Predstava prikazuje fantastični dramaturški sklop u kojem se čudesno isprepliću živa glumačka igra, projektovana animacija na platnu, zvučni i svjetlosni efekti i predstavlja neobični i kreativni autorski projekat Marka Dukića koji je autor teksta, reditelj, autor i izvođač muzike, animacija, ilustracija i dizajn.

Bole Kometa je Smiljana Marinković. Kostimografkinja je Nina Babić koja je i izradila rekvizite u predstavi, dizajner zvuka je Albert Savić, majstor svjetla Saša Šuman, dok su glasove posudili Aleksandra Spasojević kao naratorica, Goran Damjanac u ulozi Diva Žarka, Glas zadatka je Nina Babić, Čuvar Plavi je Dejan Andrić, dok je Marko Dukić Čuvar Crveni i Sum Sum. Fotografija je djelo Aleksandra Čavića.

Predstava Nevid teatra u koprodukciji sa Gradskim pozorištem Jazavac traje 45 minuta i možete je pogledati u subotu, 27.10.2018. godine u Kulturnom centru Bačka Palanka u Bačkoj Palanci od 17 časova. Biće to 51. izvođenje najuspješnije predstave Nevid teatra.


 

Frontal
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog