Politika

Васић: Босић, Пандуревићева, Мектић и Ћузулан девастирају СДС

Бивши високи функционер СДС-а Костадин Васић сматра да ће се ова странка временом свести на малу интересну групу која ће бити довољна сама себи, јер се удаљила од изворних принципа и националне реторике која ју је красила.

"Тај вид приступа вјешто је преузео СНСД и Милорад Додик. Мени се чини да је Младен Босић, као предсједник СДС-а и група окупљена око њега, управо то и хтио постићи, а све под плаштом подмлађивања СДС-а или, боље речено, под плаштом "рјешавања" старих кадрова у странци", рекао је Васић за портал Принцип њуз.

Он је истакао да је народ у Републици Српској мишљења да овакав СДС треба распустити, изаћи на терен и изабрати најбоље делегате у Скупштину СДС-а која би изабрала нови главни одбор, ни налик на овај који је састављен од полтрона који слијепо слушају Босића, којег сада слуша и Говедарица.

Васић је поновио да је његово искључење из странке очајнички потез људи који већ годинама девастирају СДС, а то су Младен Босић, Александра Пандуревић, Драган Мектић и Драган Ћузулан.

"Замислите, људи који воде СДС, послије оваквог дебакла на изборима и даље искључују чланове, девастирају и уништавају СДС. Прије избора ти исти људи су рекли да, без обзира на то да ли ће бити изабрани, неће водити СДС. И ја их сада питам - шта вам је мотив? За кога радите?", каже Васић.

Васић истиче да је јавном подршком заједничком договору, као предуслову за очување националног јединства у Републици Српској, очигледно "погодио у мету", а да је та мета одређена група људи у СДС-у која "одавно ради за стране обавјештајне службе" и којима није у интересу очување српског јединства у Републици Српској.

"Њихов циљ је девастирање и СДС-а, а доказ да је тако јесте, између осталог, чињеница да сваких седам дана одлазе на брифинг у америчку, њемачку и британску амбасаду како би добили налоге", тврди Васић.

Он је истакао да СДС већ одавно остварује лоше резултате, те да је главни кривац за то Босић који је, "због личне сујете, годинама својим потезима слабио и, буквално, уништавао СДС".

"Удар на старе чланове СДС-а је управо један од задатака који су добили да би се отарасили ратних кадрова, као да они нису бирачи. Све вријеме то су радили под изговором подмлађивања странке. Зато је та реторика којом се они служе против интереса Републике Српске коју су, заједно са свим другим борцима, стварали и ратни кадрови СДС-а", напоменуо је Васић.

Оцијенио је и да је група, с Босићем на челу, буквално уништила добре односе СДС-а с патријархом и Српском православном црквом, са Србијом и њеним политичким руководством, као и с Русијом.

"И то је, према мом мишљењу, допринијело тако лошем изборном резултату, јер је народ схватио да је то група која је неспособна да води Републику Српску и зато јој и не даје свој глас и повјерење", каже Васић.

Према његовим ријечима, коалирање СДС-а са странкама из Федерације БиХ, а одбијање сарадње са странкама из Републике Српске, која је у интересу и очувања Републике Српске и српског народа, није ништа друго него класична издаја.

"Та и таква издаја не може се објаснити ничим другим осим тим да су ти који то заговарају управо у служби оних којима је циљ разбијање српског јединства", рекао је Васић.

Напоменуо је да су изборни резултати били очекивани, јер "ова агонија траје већ 10 година", на шта су одавно упозоравали.

Према његовим ријечима, регија Бирач, Мићо Мићић, Обрен Петровић, Милован Бјелица, дио Херцеговине - окосница су СДС-а с најбољим резултатима, које је Босић, а то је наставио и лидер СДС-а Вукота Говедарица, кажњавао искључењима, без икаквог разлога, што је скупо коштало странку.

"Кажњавано је и мишљење да, ако већ не можемо побиједити Додика и његов СНСД, јер то народ очигледно неће, онда морамо сјести и договорити се бар о ономе о чему се можемо договорити, а то је српско јединство и национални интерес", каже Васић.

Предсједник СДС-а Вукота Говедарица искључио је из чланства Костадина Васића због теже повреде страначког Статута, изношења у јавност неистина и дезинформација и наношења озбиљне штете интересима СДС-а, саопштено је из ове странке.

 

Извор: Срна
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog