Svijet

Kad se svađaš sa Trampom ostaneš bez propusnice (VIDEO)

Bijela kuća ukinula novinarsku propusnicu dopisniku CNN-a Džimu Akosti poslije njegove žustre rasprave s predsjednikom SAD Donaldom Trampom.

Rasprava je počela kada je Akosta juče pitao Trampa, tokom konferencije za medije, o karavanu migranata koji idu iz Latinske Amerike ka američkoj južnoj granici s Meksikom. Kada je novinar pokušao da postavi dodatno pitanje Tramp je rekao "To je dosta" a žena koja stažira u Bijeloj kući bezuspješno je pokušavala da mu oduzme mikrofon.

Predstavnica za štampu Bijele kuće Sara Sanders izdala je saopštenje u kome je optužila Akostu da je "stavio ruke na mladu ženu koja je pokušavala da radi svoj posao kao stažistkinja u Bijeloj kući", dodajući da je to "apsolutno neprihvatljivo". 

Interakcija između Akoste i stažistkinje je bila kratka. Akosta je izgledao kao da odguruje njenu ruku dok pokušava da dođe do mikrofona dok je govorio. On joj je rekao "Izvinite, gospođo". 

Akosta je u Tviter poruci negirao da je dotakao, a CNN je u saopštenju naveo da je Bela kuća ukinula Akostinu novinarsku propusnicu iz "odmazde zbog njegovih izazovnih pitanja", i optužio predstavnicu za štampu Bijele kuće Saru Sanders da laže o Akostinom ponašanju. 

Udruženje izvještača iz Bijele kuće pozvalo je da se povuče odluka o oduzimanju novinarske propusnice izveštaču Si-En-Ena poslije rasprave s Trampom. Udruženje navodi da se propusnica koju izdaju vlasti koristi kao sredstvo za kažnjavanje izvještača. 

Novinari koji izvještavaju iz Bijele kuće dužni su da zatraže propusnice kojima mogu svakodnevno da dolaze u novnarske dijelove zgrade u zapadnom krilu. 

 

 

Izvor: B92

 

 

Twitter
Anketa

Da li podržavate povećanje plata policijskim službenicima od 10 odsto?

Rezultati ankete
Blog