Republika Srpska

Ниже цијене накнаде за воду Олимпијском центру „Јахорина“

Скупштина општине Пале донијела је одлуку, како је начелник општине Бошко Југовић рекао, привременог карактера о одређивању ниже цијене накнаде за воду Олимпијском центру „Јахорина“, за потребе пуњења вјештачког језера све до прољећа идуће године.

Према његовим ријечима, цијена по кубном метру износиће 0,25 КМ плус ПДВ 17%, а како каже, то је 50 одсто у односу на уобичајену цијену.

„То служи више као стимуланс ОЦ „Јахорина“ за производњу снијега у току ове сезоне, а истовремено и да покрије трошкове водоводу“, појашњава Југовић.

Када је у питању Јахорина, посебно начин одржавања и чишћења пута Пале – Јахорина током љета и зиме, код грађана Пала и других општина постоји одређено незадовољство, посебно у току зимске сезоне.

Директор Туристичке организације града Источно Сарајево Игор Тошић сматра да је прошлогодишње одржавање и чишћење поменуте дионица од стране „Романијапутева“ реализовано на високом нивоу, квалитетније него претходних година.

„Недавно смо одржали састанак Координационог одбора на Јахорине којем су присуствовали представници министарства и предузећа надлежних за одржавање путева и сигурно је да ће се урадити оно што је најбоље могуће“, каже Тошић.

Одборници у Скупштини општине Пале данас су усвојили ребаланс буџета за ову годину у износу од 14.244.000 КМ, што је за 2,4 милиона КМ више у односу на план.

На данашњој сједници усвојен и Нацрт буџета за идућу годину у износу од 12.300.000 КМ, што је за 270.000 КМ више у односу на првобитни буџет ове године.


Фронтал/Миљан Рашевић

 

 

Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog