BiH

Češka ambasada podržava razvoj malih i srednjih preduzeća u BiH

U okviru projekta „Aid for Trade“ Republika Češka podržala je razvoj malih i srednjih preduzeća u Bosni i Hercegovini, tokom 2018.godine.

Projekat je realizovan u saradnji sa Vanjskotrgovinskom komorom u Bosni i Hercegovini u cilju pomoći razvoja malih i srednjih preduzeća kroz konkretne rezultate. Izdvojeno je oko 80 000 KM za realizaciju projekta. 

U okviru „Aid for Trade“ projekta češki eksperti i predstavnici Vanjskotrgovinske komore BiH razvili su Priručnik za izradu poslovnog plana, koji se može besplatno preuzeti na sajtu ambasade Republike Češke u Bosni i Hercegovini. Razvijen je i inovativni softverski program koji je dostupan besplatno na web stranici www.plan.ba, koji služi kao praktični vodič za izradu poslovnog plana za mala i srednja preduzeća.

Drugi dio projekta uključivao je organizovanje dvodnevnog seminara o mogućnostima korištenja fondova Evropske unije, fondova koji su otvoreni za Bosnu i Hercegovinu, kao što su HORIZON 2020, COSME, projekti prekogranične saradnje, itd. Seminar je bio otvoren za sva zaintresovana lica iz privatnog sektora i državnih institucija.


Izvor: Ambasada Republike Češke u Sarajevu
Twitter
Anketa

Za koga ćete navijati u baražu za Evropsko prvenstvo u fudbalu: BiH ili Ukrajinu?

Rezultati ankete
Blog