Kultura

Pogeldajte prvi spot KIC pop hora za pjesmu "Bilećanka" (VIDEO)

Prvi spot KIC pop hora za pjesmu “Bilećanka” sinoć je premijerno, na velikom platnu, prikazan u Velikoj sali KIC-a, na jubilarnom desetom koncertu “Bez dileme antifašizam”.

Simbolično, spot je predstavljen na 29. novembar nekadašnji Dan republike, a na isti dan prije tačno godinu dana, KIC POP HOR je crnogorskoj javnosti predstavio projekat “Bez dileme – antifašizam” koji je naišao na sveopšte oduševljenje i riječi hvale. 

Režiju spota potpisuju Nikola Vukčević i produkcijska kuća “Galileo”, a sniman je na lokaciji kod spomenika Partizanu borcu na Gorici, kamenoloma u Spužu / preduzeće MERMER/ i u KIC-u “Budo Tomović’’. 

Uz isticanje da je KIC POP HOR za kratko vrijeme postigao popularnost među domaćom publikom i regionalni uspjeh, menadžerka KIC pop hora Snežana Burzan kazala je da je ovaj spot još jedna potvrda toga. 

"Spot za pjesmu 'Bilećanka' je pravo umjetničko zvučno i vizuelno remek djelo, a ovaj hor se jedini u Crnoj Gori, možda i šire može, pohvaliti sopstvenim spotom. Sve to je rezultat istinskog rada i truda, ali i puno odricanja svih članova hora, uz neizostavnu podršku saradnika i naravno ljubavi prema muzici, koja nas pokreće", istakla je Burzan. 

Dirigent hora Saša Barjaktarović je kazao da ekranizacija ''Bilećanke'' nije slučajna, jer baš ova pjesma izaziva najviše emocija i kod hora i kod publike. Istakao je da je ponosan na cijeli projekat ''Bez dileme - antifašizam'', cijeli horski ansambl i ovaj spot - kao svojevrsnu krunu svega. 

U uključenju video linkom, reditelj spota Nikola Vukčević kazao je da je sama pjesma bila dovoljno inspirativna, a uz sjajne vokale i muziku je nastao jedan lijep spot, što će i publika prepoznati. 

Sanja Radusinović u ime NU ''Kutak'', osnivača hora, poručila je da ovo nije običan projekat niti običan hor i dodala da će ''nastaviti da i dalje iznenađuju, izmamljuju suzu, ali i reafirmišu najljepše ideje Planete - antifašizam, slobodarstvo i ljubav među ljudima.’’ 

Aranžaman za ‘’Bilećanku’’ je uradio Saša Gajić koji je kazao da je ovim spotom i cijelim projektom KIC pop hor postavio jedan visok nivo, koji treba održati, ali i dodao da se nada novoj saradnji sa horom. 

 

 

Izvor: b92
Twitter
Anketa

Da li je opozicija u Srpskoj trebala učestvovati na mitingu u Banjoj Luci ili nije?

Rezultati ankete
Blog